Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българското национално радио с годишната награда за най-добър журналистически материал на Българска фондация "Биоразнообразие"

Годишната награда 2021 за най-добър журналистически материал на Българска фондация Биоразнообразие

Българското национално радио спечели годишната награда на Българска фондация Биоразнообразие за 2021 г. за най-добър журналистически материал, свързан с опазване на българската природа и климатичните промени като обективната национална медия, която отразява редовно темите за опазване на околната среда.

Отличени са водещите и репортерите от програмите "Хоризонт", "Христо Ботев" и регионалните радиостанции, които отразяват много последователно различни теми, касаещи природозащитата и разработват темите за връзката между природата, туризма  и бизнеса. На практика повечето от горещите теми, номинирани тази година, са били отразявани от журналистите на медията, са мотивите за награждаването на Българското национално радио.

Димитър Димитров, член на Управителния съвет на БНР, прие отличието с думите: "Тази награда представлява висока оценка за всички журналисти от двете национални и деветте регионални програми, Радио България и сайта на БНР. В изпълнение на обществената ни мисия, ние защитаваме каузи, които често остават незабелязани от останалите и недостатъчно оценени от обществото. Убеден съм, че с нашите репортажи сме обърнали внимание на повече хора колко важно е опазването на природата около нас."

Годишните награди на Българска фондация Биоразнообразие са единствената подобна инициатива, която отбелязва и поощрява успехите на активисти, организации, политици, бизнеси, медии, институции или експерти, допринасящи за опазването на природата. Десетите годишнини награди бяха определени от независимо жури и бяха връчени на 29 октомври 2021 г.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!