Габровска област изпраща в НС четирима депутати - от ГЕРБ, ПП, "Възраждане" и ДПС

Снимка: Ани Петрова

Четиримата депутати, които ще представляват жителите на Габровска област в 48-ото Народно събрание, са от различни политически сили. Трима от тях бяха и в предишния парламент, а единият беше министър в последния кабинет.

Четиримата депутати, излъчени от Габровска област, са от коалицията ГЕРБ-СДС, от партия "Продължаваме промяната", "Възраждане" и ДПС. Такава беше конфигурацията и след предишните избори през ноември миналата година.

В парламента влиза заместник председателят на ГЕРБ и бивш кмет на Габрово Томислав Дончев, който беше водач на габровската листа на победителите и в този парламентарен вот.

От "Възраждане" отново депутат ще е Даниел Петров.

Народен представител от ДПС става Юсеин Вейселов. За Движението за права и свободи в района са гласували под 1800 души, но депутатският мандат се сформира след преразпределението на гласове от чужбина.

Тримата, които влизат в 48 Народно събрание, бяха и в предишния парламент.

Депутатът, който сега ще представлява Габровския район от "Продължаваме промяната", е министърът на младежта и спорта в последния кабинет Радостин Василев.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Решението на ЦИК, с което са обявени депутатите в НС е обнародвано в Държавен вестник

Решението на Централната избирателна комисия, с което са обявени избраните за депутати в 48-ото Народно събрание е обнародвано в днешният брой на Държавен вестник. 48-ото Народно събрание ще бъде конституирано идната седмица. Президентът Румен Радев насрочи първото парламентарно заседание за 19 октомври в 09,00 ч

публикувано на 11.10.22 в 09:01

В Ловеч ГЕРБ-СДС взима 2 мандата, ПП, БСП и ДПС - по един

Коалицията ГЕРБ–СДС отново ще има двама народни представители от Ловешка областв следващия парламент, след като на предходните избори си осигури само един .ГЕРБ събра най-много гласове във всички общини в областта. Останалите три мандата са за „Продължаваме промяната“, „БСП за България“ и „ДПС“, които се наредиха след ГЕРБ – СДС на вота в неделя...

публикувано на 06.10.22 в 22:07

ЦИК прие списъка с избраните за депутати, чака се решението на включените в 2 листи

Централната избирателна комисия прие списъка с избраните за народни представители на основата на получените преференции по изборни райони и по листи. В еднодневен срок избраните депутати в повече от един избирателен район трябва писмено да посочат пред ЦИК кой от тях ще представляват. ЦИК с окончателните данни за изборите: Мандатите и кой с..

публикувано на 06.10.22 в 20:15

СЕМ с позиция по казуса с "Възраждане"

Съветът за електронни медии (СЕМ) за пореден път се обръща с призив към политиците да се придържат към цивилизационните норми на поведение като гарантират спазването на принципите на плурализъм и равнопоставен достъп до информация на журналистите. Това се посочва в позиция на СЕМ по повод пресконференцията на политическа партия "Възраждане"..

публикувано на 06.10.22 в 15:41

ГЕРБ-СДС с двама депутати от Перник, ПП и "Възраждане" - по един

ГЕРБ-СДС спечели две депутатски места в Перник. В 48-ото Народно получава влизат бившият финансов министър Кирил Ананиев, който бе водач на листата и събралата най- много преференции от всички кандидат-депутати в региона Христина Георгиева. Перник е регионът, в който ГЕРБ-СДС постигна най- висок резултат. Останалите двама депутати са..

публикувано на 06.10.22 в 12:47
Бойко Борисов

Бойко Борисов няма да е депутат

Лидерът на партия ГЕРБ Бойко Борисов официално няма да е депутат.  ЦИК одобри подаденото от него заявление, с което той се отказва да бъде посочен като избран за народен представител от два района - в София и Пловдив.  Иван Грънчаров от листата на ГЕРБ-СДС в 11-ти Ловешки МИР също няма да бъде обявяван за избран за народен представител. ЦИК одобри..

публикувано на 06.10.22 в 11:54
Николай Табаков

ДБ взе мандат в Кюстендил – художникът и музикант Николай Табаков

"Демократична България" взе мандат в 10 МИР-Кюстендил, а водачът на листата художникът и музикант Николай Табаков от Дупница става депутат и това се счита за изненада, коментират местни активисти. Очакванията бяха при 34,88%  на вота в неделя ГЕРБ-СДС да вземат два мандата, но остават с един. Един е депутатът от БСП  - Бойко Клечков, и един..

публикувано на 06.10.22 в 10:42

Румен Радев: Избирателите ясно казаха на политиците, че е нужен диалог

Президентът Румен Радев заяви, че България има нужда от работещ парламент и стабилно редовно правителство. В първия си коментар на резултатите от предсрочния парламентарен вот в неделя Радев каза, че избирателите са дали ясен знак към политиците, че трябва да търсят диалог. Издигането на червени линии между партиите след вота и търсенето на..

публикувано на 06.10.22 в 09:49

Велико Търново излъчва 8 депутати, новите имена сред тях са 2

Само две са новите имена, които влизат в 48-ия парламент от Великотърновски избирателен район, който излъчва осем депутати.  Гласовете, които получи "Български възход", не стигнаха на коалицията да излъчи свой народен представител от региона.   Бившият областен управител на Велико Търново и член на ръководството на ДСБ адвокат Людмила Илиева..

публикувано на 06.10.22 в 09:42

Очакванията на кюстендилци след вота са най-вече песимистични. Защо?

Различни, но най-вече песимистични са очакванията на кюстендилци след вота на 2 октомври. В разговори на кафе с приятели, в службата и дори на улицата те вече се питат дали не стана по-лошо и дали бихме издържали още едни избори. Обобщение на партийните предложения и недомлъвки дотук Някои кюстендилци са направо гневни от това какви..

публикувано на 06.10.22 в 09:22