Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Събития и личности" 04.11.2011

8 - 11 часа

Водеща: Донка Найденова

1.След финала на избори 2011 г. защо изборните страсти продължават?-разговор с координатора на ГЕРБ-Благоевград Костадин Хаджигаев и в качеството му на нов областен управител на Благоевградска област.
2.Избори 2011 и резултатите на БСП!- оценка на лидера на областната организация  в Благоевград Корнелия Нинова.
3.Бунтът в Белица-само следизборни страсти или дълбоко недоволство!- анкета с граждани и коментар на политически лидери в общината.
4.Касиране на избори-какво означава това!-с ПРС при председателя на Окръжния Административен съд-Благоевград Василка Шаламанова.
5.Какво мотивира един лекар след 8 години да се върне в политиката? Зад кого застава в ОбС на Благоевград ЕНП?-разговор с д-р Владимир Таковски,общински съветник.
6.Какво ни показаха изборите?-разговор с политолога Татяна Буруджиева.
7.Като заиграе хорото в съседите,чакай го у вас !Още за случващото се в Гърция и опасностите за нашата страна-коментар на икономиста Георги Ангелов.
8.Живот от двете страни на границата!-любопитен коментар на Иван Велянов, записан на Кулата, за живота в Гърция и у нас.

 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

„Здравен компас“ с Лалка Радкова

Повишава се заболеваемостта от коклюш в страната – проф. Ива Христова, директор на Националния център по заразни и паразитни болести. Случаите на коклюш в Благоевградска област, какви мерки се предприемат? – Д-р Веселка Мончева, директор на Дирекция „Надзор на заразните болести“ в РЗИ-Благоевград. Разговор с д-р Васил Младенов,..

публикувано на 23.04.24 в 08:10

"Събуди деня“ с Мария Благоева

Защо дигиталната реклама е задължителен елемент за всеки бизнес? Разговор Данилина Станчева, маркетинг експерт. Седем основни улици в община Гърмен ще бъдат обновени по проект, финансиран от МРРБ. Разговор с Феим Иса, кмет. От 3 до 10 август  Банско отново ще бъде джаз.  За програмата на фестивала ще научим от разговора на Кети..

публикувано на 23.04.24 в 05:00

"По първи петли“ с Мариана Попова

В предаването „По първи петли“ ще ви представим част от участниците в концерта на ТВ „ Родина“ и Радио Благоевград под надслов „Споделено с приятели“. Очаквайте разговор с Петрана Недкова, една от основателките на клуб „По първи петли“. Ще ви срещнем със секретаря на НЧ “Братя Миладинови“ в град Петрич, Вангелия Тренева...

публикувано на 23.04.24 в 02:00

„Сюжети от деня“ с Агнес Манова

„Великден във всеки дом” е новата кампания на сдружение  „Близо до теб“ за даряване на пакетирани козунаци на самотно живеещи пенсионери в селата от община Дупница. За благотворителната инициативиа е разговорът с Асен Кирилов. Агресията в училище и насилието сред децата – търсене на решения. По темата ще чуем Яна Алексиева, изпълнителен..

публикувано на 22.04.24 в 10:00

„Идеи, интереси, бизнес“ с Бойка Браткова

Благоевград бе домакин на второто издание на форума за бизнес иновации Digital 4. Ще разберем какви перспективи се очертават пред представителите на отделни стопански сектори в региона. Пет мащабни проекта от Благоевградска област ще се борят за финансиране чрез новия подход „Интегрирани териториални инвестиции“/ИТИ/, към Програмата „Развитие..

публикувано на 22.04.24 в 07:00

"Събуди деня“ с Биляна Славчева

„Актуално“ „Нощно четене организират младите червенокръстци от Благоевград в навечерието на Световния ден на книгата и авторското право. Гост в студиото ще бъде Ния Гогушева, областен координатор на БМЧК – Благоевград, която ще анонсира и великденските инициативи. „Живей на чисто“ В Световния ден на Земята  - младежи от цялата..

публикувано на 22.04.24 в 05:00
Милена Статева

"На отворен прозорец" с Росинка Проданова

Актуална информация, прогноза на синоптиците, пътна обстановка. Петата неделя на Великия пост: Преподобна  Мария Египетска – отец Светослав Кючуков Минути за децата: приказката  „Пумпалът и топката“ ПРЕМИНИ НА ЗЕЛЕНО: Ролята на киното в осъзнаване значимостта на промените в климата - Милена Статева, социален психолог..

публикувано на 21.04.24 в 04:00