Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

07.11.2021 г., 12:00 – 15:00 ч., "Неделя у дома" със Зоя Караджова

Снимка: Радио Благоевград

В рубриката „Защотковците“: Жорко от благоевградската ДГ „Вчерница“ ще ни представи стихотворение за есента.

За проекта „Виждам чрез музика“ на фондация „Музика за България“ ще ни разкаже Боян Симеонов, управител на Фондация „Музика за България“.

Асения Димитрова, мениджър проекти в Сдружение „Евро Адванс“ ще бъде наш гид сред дестинациите на „TheMayor.EU – Европейският портал за градове и граждани.

„Зелена светлина за българската музика“: Danny Levan кани на танц с новата си песен „DANCE“.

В рубриката „Крачкомер“ виртуална разходка с Александър Мандаджиев.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Сюжети от деня" с Агнес Манова

„Осиновяването, добре дошло, дете!“ е терапевтична група за родители, осиновили деца, която създават детският психолог Невена Иванова и Теодора Тодорова, осиновител. Тяхната обща цел и мисия е да помагат на осиновените деца, на техните родители, на кандидат-осиновители и всеки, който  иска да се докосне до темата осиновяване.  Асоциация..

публикувано на 28.03.24 в 08:35

„Приемна в ефир“ с Райна Ванчева

Превенция на наркоманиите – възможна ли е мисията? Разговор в студиото с Магделена Рахова, председател на Общинския съвет по наркотични вещества Благоевград, с бивша съпруга на наркозависим и с Наталия Георгиева, училищен психолог в 7 СУ „Кузман Шапкарев“ Благоевград. Ефирните телефони - 073 88 33 15, 073 88 33 16, ще бъдат отворени за..

публикувано на 28.03.24 в 08:15

"Събуди деня“ с Мария Благоева

Как върви подготовката за прием на ученици в първи клас в Благоевград? Задаваме въпроса на Василиса Валеова, председател на Комисията по образование, култура и вероизповедание към ОбС. Община Сатовча ще строи площадка за медицински хеликоптери. Интервю с кмета Арбен Мименов. Европейски гид: Бъдещето на Европейския съюз между Зеления..

публикувано на 28.03.24 в 04:05

"Сюжети от деня“ с Биляна Славчева

„Потребителска кошница“ Лек спад в цените на храните в края на март отчитат от ДКСБТ. Каква пазарна тенденция да очакваме в близко бъдеще и как ще се отрази на пазара нестабилната политическа обстановка в страната? Владимир Иванов, председател на Държавната комисия по стоковите борси и тържища.  „Земеделска рубрика“ Над 1 милион..

публикувано на 27.03.24 в 08:30

„Аз, Буки, Веди“ с Елизабет Александрова

Втори СТЕМ център изграждат в СУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Якоруда. Разговор с директора Николай Хаджиценев и учителя по физика и химия Мустафа Кунгьов. Традиционният панаир за професионална реализация започва в Американския университет в България. Млади таланти срещат работодатели.   Обучителен лагер по изкуствата ще се проведе..

публикувано на 27.03.24 в 08:15

"Събуди деня" с Давид Калпачки

Парламентът обяви първия мандат за неуспешен - какво следва? Възможно ли е да се проведат избори „2 в 1“ при неуспех на втория и третия мандат? Каква е процедурата за назначаване на служебен кабинет след шестата поправка на Конституцията? - Теми на разговор с Александър Андреев, бивш председател на Централната избирателна комисия и Христо..

публикувано на 27.03.24 в 05:00

"Сюжети от деня" с Ваня Бахчиванова

Близо година след като Скребатно отново има свое читалище – как се развива то и имат ли младите хора интерес към читалищната дейност? За духовните и културни средища в малките населени места разговаряме с Емилия Куйбишева, секретар на НЧ "Христо Ботев - 1919". Клуб – Благоевград към „Фондация за развитие на емоционалната интелигентност“ и..

публикувано на 26.03.24 в 08:30