Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

05.09.2022г., 07:00 – 11:00ч. „Събуди деня“ с Биляна Славчева

Колко ще струва тази година подготовката за първия учебен ден? Репортаж от Разлог.

„ЖИВЕЙ НА ЧИСТО“

17% от населението на Европа е изправено пред висок риск от недостиг на вода до 2050 г., сочи нов анализ на WWF. Има ли решение на проблема? Ще чуем коментара на Стоян Михов, ръководител Програма „Води“ към WWF – България.

Младите хора имат все по активно отношение към проблемите, свързани с опазването на околната среда. Какви инициативи се организират в тази посока? Вероника Табакова, координатор „Младежка ангажираност“ към WWF – България.

 „ПОЛЕЗНО Е ДА ЗНАЕМ“

Как да съчетаем цветовете на есента в храната, която слагаме на трапезата, така че да ни носи здраве и добро настроение? Ще чуем съветите на Любомира Димитрова, психотерапевт и експерт по спортно хранене.

Върховният административен съд спря предварителното изпълнение на заповедта на МОСВ, за забрана на развъждането и вноса на "американска норка" в България, докато не бъде гледано делото по жалбата на норковъдите. Означава ли това, че забраната не е в сила и какво следва оттук нататък? Петя Алтимирска, председател на Сдружение „Кампании и Активизъм за Животните в Индустрия“ /КАЖИ/.

Всенародно празнично хоро за Единение ще обедини българите по света в Деня на Съединението – 6 септември. Как всеки желаещ може да сe включи в инициатива, ще разкаже Георги Анадолов, председател на Сдружение „Български щит“.

В Сандански ще бъдат реализирани четири проекта за археологически проучвания и теренна консервация, част от които са в землищата на селата Поленица и Ласкарево. Антон Ковачев, директор на Археологическия музей в Сандански.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

„Приемна в ефир“ с Райна Ванчева

„Прибери се у дома след работа! Там някой те очаква“ -  национална кампания на Главната инспекция по труда и Министерството на труда и социалната политика за превенция на трудовия травматизъм.  Темата за безопасността при работа ще коментираме в студиото със Славянка Симитчийска, директор на Инспекцията по труда в Благоевград, със Силвия..

публикувано на 18.04.24 в 08:00

„Сюжети от деня“ с Агнес Манова

Великденски инициативи организират от сдружение „Заедно за успех“ в Кочериново. За новите акции и идеи, включващи младите хора, е разговорът с д-р Даниела Миланова и Василка Тасева. “Без расизъм в изборната кампанията за Европейски парламент” е проектът на Мулти култи колектив, който цели да повиши осведомеността и да посочи вредните..

публикувано на 18.04.24 в 08:00

„Събуди деня“ с Биляна Славчева

„Актуално“ Предстои м одернизация на образователната среда в детска градина “Брезица” в град Брезник. Мария Добревска, заместник-кмет. С поредица от събития в Трън отбелязват 129-годишнината от рождението на народната певица Гюрга Пинджурова. Цветислава Цветкова, кмет на община Трън. Стартира дарителска кампания за..

публикувано на 18.04.24 в 06:00

„Сюжети от деня“ с Мария Благоева

Преподавател в ЮЗУ с награда за бизнес и туризъм Bright Awards 2024 в категория „Право – млад адвокат“. Какви са предизвикателствата на професията днес? Гост в студиото Вероника Стоилова. 110 години Народно читалище „Братя Миладинови“ в Петрич. Разговор с Вангелия Тренева, секретар. Ще се стигне ли до ескалация на напрежението в..

публикувано на 17.04.24 в 09:00

„Събуди деня“ с Ваня Бахчиванова

Репортаж от срещата на кмета на Община Благоевград Методи Байкушев с жителите на квартал „Струмско“. НевидимиТЕ – децата с аутизъм, които все още не получават необходимата подкрепа и разбиране от обществото ни. Как един треньор по борба посвети живота си на тези деца и техните родители? Разговор с Емил Нешев, основател на училище за родители..

публикувано на 17.04.24 в 07:05

„Аз, Буки, Веди“ с Елизабет Александрова

105 години знание и успехи в Профилираната гимназия „Пейо Яворов“ в  гр. Петрич. Радио Благоевград гостува в училището с над един век история. В изнесеното студио ще разговаряме за миналото, настоящето и бъдещето на гимназията, за заслужените отличия, поводи за гордост и всичко за училищния живот в Профилираната гимназия...

публикувано на 17.04.24 в 07:00

„Здравен компас“ с Лалка Радкова

Световен ден за борба с хемофилията - проф. Тошко Лисичков, ръководител на Експертен център за вродени куаголопатии и редки анемии. Национална скринингова кампания за рак на дебелото черво за мъже и жени от 50 до 74 г. – Елена Джамбазова от Фондация „Лъчезар Цоцорков“, организатор на кампанията.

публикувано на 16.04.24 в 11:08