Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

12.09.2022г., 07:00 – 11:00ч. „Събуди деня“ с Биляна Славчева

„АКТУАЛНО“

Сигнали за нападения на мечки върху домашни животни разтревожиха жителите на община Гърмен. Какви мерки предприемат селските кметове и как да се пазят хората? Репортаж.

 „ЖИВЕЙ НА ЧИСТО“

Природозащитната организация WWF гостува в Кюстендил с младежката си програма за иновации Panda Labs – младежи за справедлив преход, която се провежда едновременно в България, Северна Македония, Сърбия и Черна гора. За събитията, които предстоят ще разкаже експерт от WWF – България.

Заради високите цени на торовете и препаратите, тази година гроздовата реколта е по-екологично чиста – твърди Георги Коцев, гроздо и винопроизводител от санданското село Катунци, който коментира тазгодишната реколта. 

 „ПОЛЕЗНО Е ДА ЗНАЕМ“

Според статистиката, над 75% от българите изпитват затруднения да покриват ежедневните си разходи. Как да спестим от сметките за ток и отопление през зимата? Ще чуем съветите на Богомил Николов, изпълнителен директор на Асоциация „Активни потребители“.

С тържествена церемония се поставя началото на академичната 2022-2023 година в ЮЗУ „Неофит Рилски“ – Благоевград. Включване на репортер.

Община Разлог организира фотоконкурс на тема: „Красотата на Разлог“ по повод 110 години от Освобождението на града. Радост Василева, старши експерт  "Връзки с обществеността" в Община Разлог, обяснява условията за участие в конкурса.


Вижте още

„Сюжети от деня“ на 6 декември 2022г. с Иван Лазов

След връчването на първия мандат за съставяне на правителство – коментар на политолога Борислав Ангелов.  Как благоевградчани коментират политическата обстановка в страната? Репортаж. За „икономиката на светло“ – поглед към този проблем на икономиста проф. д-р Стефан Петранов. Сдружението „Близо до теб“ в Дупница с нова инициатива..

публикувано на 06.12.22 в 08:30

„Здравен компас“ на 6 декември 2022г. с Лалка Радкова

Български кардиолог с отличие от научна конференция на Световната асоциация по хипертония в Киото, Япония – доц. д-р Красимира Христова, медицински директор на Медицински център по сърдечно-съдови заболявания - София и председател на Асоциацията по неинвазивна образна диагностика. Метаболитен синдром – една от „модерните“ болести на нашето..

публикувано на 06.12.22 в 08:00

„Събуди деня“ на 6 декември 2022г. с Мария Благоева

На 7 декември в криптата на храм-паметника с костница „Свети Иван Рилски“ в Кресна откриват изложба с архивни фотоси, запазили спомена за преместването на костите на български воини, загинали за свободата на България. За историята на църквата и за изложбата разказва отец Георги Танчев. Винената партия събира съмишленици на годишен конгрес..

публикувано на 06.12.22 в 06:00

"По първи петли" на 6 декември 2022 г. с Агнес Манова

Под надслов „Нека доброто продължи!“  за дванайсета поредна година Общинската администрация в Сатовча организира кампания по набиране на средства за децата сираци и деца с трайни увреждания. Сбъдната мечта – Зюлкера Арифова от село Туховища замести тютюна с отглеждането на най-скъпата подправка в света –  шафранът, а от няколко години..

публикувано на 06.12.22 в 03:00

05.12.2022 г., 13.00 – 16.00ч., „Сюжети от деня“ с Агнес Манова

„Евранет +“ В рубриката „Трудова борса“ със Станислава Поповска, директор на Регионалната служба по заетостта, ще представим свободните работни места, обявени от Бюрото по труда в Сандански, както и проекта за младежка заетост. България е част от европейската инициатива „Климат на промяната” – насочена към информиране и..

публикувано на 05.12.22 в 08:20

05.12.2022 г., 10:00 – 11:00 ч., „Идеи, интереси, бизнес“ с Бойка Браткова

Нормализира ли се ситуацията на имотния пазар; и какви са тенденциите за следващия период ще коментираме с Добромир Ганев, председател на Националното сдружение „Недвижими имоти“. Социалната среда и икономическите предизвикателства в сферата на образованието ще анализира преподавателят в НХГ „Св.св. Кирил и Методий“ в Благоевград, Николай..

публикувано на 05.12.22 в 08:00

05.12.2022г., 07:00 – 10:00ч. „Събуди деня“ със Снежина Цветанова

АКТУАЛНО: Месецът с най-много празнични дни започна. Днес почитаме свети Сава! Какво ще сложат благоевградчани на трапезата за Никулден и колко ще им струва? Репортаж. ЖИВЕЙ НА ЧИСТО: Югозападно държавно предприятие е осигурило 3 хиляди живи коледни елхи в контейнер и над 6 хиляди отсечени. Откъде могат да бъдат закупени,..

публикувано на 05.12.22 в 06:00