Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

19.09.2022г., 07:00 – 11:00ч. „Събуди деня“ с Биляна Славчева

„АКТУАЛНО“

Училището в гърменското село Рибното се оказва тясно за да побере всички 528 ученици. Кои са причините и къде ще учат децата, за които няма класни стои?  Манчо Джуркин, директор на училището.

 „ЖИВЕЙ НА ЧИСТО“

Започна подготовката на Общинското предприятие „Чистота“ в Благоевград за предстоящия есенно-зимен сезон. Какви дейности се предприемат, ще разкаже началникът на предприятието Васил Бачев.

Национален парк „Рила“ затвори временно маршрута Виа ферата  „Мальовица“. Причините, обяснява директорът на парка Владимир Милушев.

Доброволци се включиха в еко акция по почистване на коритото и притоците на река Струма в района около град Кюстендил. Репортаж.

 „ПОЛЕЗНО Е ДА ЗНАЕМ“

Изграждане на ново спа селище в село Елешница за близо 120 милиона лева е една от новите инвестиции в община Разлог. Репортаж.

Село Дъбрава има амбиция да се превърне във вилна зона на Благоевград. За повишаващия се интерес към закупуването на имоти и строителството на нови къщи, разказва кметът Методи Стоянов.

„Остани жив! Пази живота!“ е мотото на Кампанията „Дни за безопасност на пътя“, която се провежда от 16 до 19 септември. Дияна Русинова от Европейския център за транспортни политики.

Сладкари от Разлог организират благотворителна инициатива в подкрепа на деца без родители, които ще бъдат подпомогнати със средства за новата учебна година. Репортаж.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

„Здравен компас“ с Лалка Радкова

Световен ден за борба с хемофилията - проф. Тошко Лисичков, ръководител на Експертен център за вродени куаголопатии и редки анемии. Национална скринингова кампания за рак на дебелото черво за мъже и жени от 50 до 74 г. – Елена Джамбазова от Фондация „Лъчезар Цоцорков“, организатор на кампанията.

публикувано на 16.04.24 в 11:08

"Сюжети от деня" с Иван Лазов

Започна регистрацията на партиите и коалициите за участието в изборите на 9-ти юни. Все по- оспорвани стават и споровете по основни въпроси, свързани с управлението на страната – политологът доц. д-р Милен Любенов. Светът беше пред нова война в Близкия изток – коментар на полк. о.з. Диман Георгиев, експерт по международна и национална..

публикувано на 16.04.24 в 09:00

"Събуди деня“ с Биляна Славчева

„Актуално“ „Да се хванем за зелено“ в Подгорието“! С какво ще бъдат изненадани гостите на тридневния празник, организиран от Сдружение "Биоматера" и Slow Food в България, разказва София Илкова, един от организаторите.  Как един селски център може да придобие европейски вид? Разговор с Радостина Сусанина, кмет на село Овчарци, община..

публикувано на 16.04.24 в 06:00

"По първи петли“ с Агнес Манова

Минералната вода от местността „Лесков дол“ е известна от векове в Брезник като „светената вода“. Историята на минералния извор Желязна вода разказва Станислава Георгиева,  директор на Държавен архив–Перник. „Да запалим и съхраним огъня български“ – каузата на хореографа и председател на Български арт и фолклорен център „Нестия“  Христо..

публикувано на 16.04.24 в 02:00

„Идеи, интереси, бизнес“ с Бойка Браткова

Българското национално стопанство и политическите трусове: А сега накъде – по темата ще разговаряме с проф. Преслав Димитров, преподавател в Стопанския факултет на ЮЗУ. Предприемачеството и бизнес климатът у нас - ще чуем мнението на бившия вицепремиер Лидия Шулева, в качеството й на член на УС на Съвета на жените в бизнеса в България...

публикувано на 15.04.24 в 08:10

"Събуди деня" с Агнес Манова

Благотворителни акции в подкрепа на Вили от село Крупник. За съпричаснотта и подкрепата към младата жена ще обясни Александър Равначки, кмет. Предстои 14-тото издание на Националния конкурс "Най-зелените компании в България 2024“. Идеята зад инициативата е да бъдат отличени усилията на бизнес компании, общини, неправителствени..

публикувано на 15.04.24 в 04:00

„Неделя у дома“ със Зоя Караджова

„Защотковците“: За четенето и децата ще говорим с детската авторка Нонка Кръстева. В Дупница ще гостува изложбата „Чудотворни икони и свети мощи на Балканите“. Интервю с Анелия Геренска, директор на историческия музей в Дупница. Иложба „Батак 1876 г. Хроника на една безсмъртна пролет гостува на ОИМ – Брезник“. Разговор с Емилия Велинова,..

публикувано на 14.04.24 в 09:47