Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

24.09.2022 г., 14:00 – 17:00 ч., „Арт сезони” с Юлия Караджова

Ангел Павлов с актуална информация от Кюстендил.

„Светлина” - изложба на Елена Темелкова в галерия „Арт салон” – Перник – кореспонденция на Елена Тамакярска.

 Информация от пресконференцията на Драматичния театър „Никола Вапцаров” за Балканския театрален фестивал, който ще се проведе от 24 до 29 октомври в Благоевград. 

„Живея” и „С дъх дафинен” – две стихосбирки, с които Златко Павлов отбелязва своята  75-та годишнина  – творчески портрет.

Съвместна юбилейна изложба на Ангелина Станчева на 75 и Румен Дешев – 50. 

„Затворен в теб” – романът  на Йова Станкова беше представен в ГХГ в Благоевград – интервю с авторката.

„Галерия на сърцето” – нова стихосбирка в памет на Марин Бодаков, която ще бъде представена на 24 септември в Театрална работилница „Сфумато” в София – интервю със Силвия Чолева, поет, журналист и  книгоиздател. 

Вижте още

Мъж е прострелян в главата след масово сбиване в ромския квартал в Кюстендил

Мъж е с огнестрелна рана в главата, а четирима са задържани след масово сбиване в ромския квартал в Кюстендил.  Снощи в кюстендилския квартал "Изток" е възникнал скандал между група жители на квартала, който е  прераснал в масово сбиване. Последвало е и възпроизвеждане на изстрели с газово и огнестрелно оръжие.Пострадал е..

публикувано на 06.12.22 в 11:41

ЕК одобри Програмата за наука и иновации за 2,14 млрд. лв.

За първи път в историята на управление на европейски средства в България има специална европейска програма за подкрепа на връзката бизнес - наука.  С одобрената снощи програма утвърдените средства от ЕК, по време на мандата на служебния кабинет, стават 9 програми за над 16 млрд. лв.  Европейската комисия одобри снощи Програмата „Научни..

публикувано на 06.12.22 в 11:13

ПТП край село Ръждак

Временно движението по път III-198 Петрич – Дрангово при разклона за с. Ръждак се осъществява двупосочно в една лента поради ПТП. Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост. Трафикът в района се регулира от "Пътна полиция".

публикувано на 06.12.22 в 10:49

Утре става ясен спортист №1 на Благоевград за 2022 г.

Официална церемония по награждаване на заслужили спортисти ще се проведе утре, 7 декември, в зала „Скаптопара“ в Благоевград.  Отличия ще бъдат връчени в категориите: „Мъже и жени“, „Юноши и девойки до 18 години“, „Отбор на годината“, „Треньор на годината“ и „Феърплей“. И тази ще бъдат наградени спортисти в неравностойно положение.  Спортистите,..

публикувано на 06.12.22 в 10:25

Игрище за мини футбол в Разлог

Община Разлог извършва финални строителни дейности, свързани с изграждането на парк с изкуствено игрище за мини футбол.  До няколко седмици изграждането на парка, който се намира на един от изходите на Разлог, посока Бачево, следва да бъде напълно готов. На място ще бъдат обособени зелени площи, алеи, детски съоръжения, кът за отдих както..

публикувано на 06.12.22 в 09:45

Среща по проблемите на децата аутисти в Перник

Среща – разговор за децата аутисти ще се проведе в Перник на 8 декември. Организатори са Областната администрация и Сдружение „Дете и пространство“, а поканени да участват и споделят своя опит са родители, учители, професионалисти. Темата на дискусията е „Как придружаваме децата аутисти в училищната среда?“. Ще бъде представен Наръчник за обосновано..

публикувано на 06.12.22 в 09:42

Банско отбеляза Международния ден на доброволеца

Пo повoд Мeждyнapoдния дeн нa дoбpoвoлeцa, кoйтo ce oтбeлязвa нa 5 дeкeмвpи, в село Гостун, община Банско се проведе демонстрация на доброволците от доброволно формирование „Банскалии”. На демонстрацията присъстваха кметът на община Банско Иван Кадев, зам.-кметът Стойчо Баненски и секретарят Иван Докторов. Противопожарен автомобил, спасителна..

публикувано на 06.12.22 в 09:13