Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

15.10.2016г., 14.00-17.00ч., "Арт сезони" с Любима Бучинска

-  Сюжети от Кюстендил и Перник: Ангел Павлов за 22-рото издание на пленера „Св. Лука”, който се провежда в кюстендилското село Раждавица; Eлена Тамакярска за Третия фестивал „РестАрт” за градска култура, провеждащ се от 14 до 16 октомври в Перник. 

-  Директорът на общинския куклун театър в Благоевград Марина Кунгелова за предизвикателствата и идеите през новия творчески сезон.

-  „No Territory”– среща в ефир с Петър Чиновски, един от най-интересните български визуални артисти, участвал в симпозиума по живопис в Благоевград, след откриването на неговата самостоятелна изложба на 13 октомври в столичната галерия за модерно и съвременно изкуство „Little Bird Place”.

-   „Алиса в страната на...” – минутите на Таня Спасова.

-  Дванадесето издание на фестивала за свободен театър „ACT”, едно от най-привлекателните събития, което се провежда от 13 до 30 октомври и представя новото, провокативното, неочакваното в съвременния театър – за спектакъла „Сцени на разсъмване” на независимия „Emergency Theater” (Имърджънси театър), представен в четвъртък и петък в Националния студентски дом, разказва актрисата Юлиана Сайска, която е съавтор на концепцията и режисьор.

-  Константин Илиев на 85 - именитият български драматург, белетрист и преводач се връща в спомените си към знаменития спектакъл „Музика от Шатровец” на режисьора Любен Гройс в Благоевградския драматичен театър (1973-1974), който преодолява идеологическата цензура  и се играе с огромен успех.


Вижте още
Хижа

„Неделя у дома“ на 5 февруари 2023 г. със Зоя Караджова

„Защотоковците“: приказкзката „Хипопотамът Исантим“ разказва актрисата Добриела Попова. Журналистката Анна Мельова за детската си книга „Страната на вълшебните сънища”. Гостоприемна ли е хижа "Македония" за туристите през зимата? Разговор с Иван Големеев – председател на туристическо дружество „Айгидик” в Благоевград. „Зелена..

публикувано на 05.02.23 в 10:05

„На отворен прозорец“ на 5 февруари 2023 г. с Росинка Проданова

Календар, време, пътна обстановка, любопитна информация. Минути за православие - отец Светослав Кючуков. Спомен за Леда Милева   – Златен фонд на БНР. „ ПРЕМИНИ НА ЗЕЛЕНО“: Възможности за финансиране на фотоволтаични системи за бита – Николай Петков отекологичното сдружение „За Земята“. Отзвук от 30-то издание на..

публикувано на 05.02.23 в 05:00

„Студио Спорт“ на 4 февруари 2023 г. с Петрана Кимчева

Минути за шампиони: Футболен талант на ФК „Пирин“ в серия А на италианското калчо – Васил Христов. Как се стигна дотам? Разговор с Цветан Тасев, мениджър на юноши. Децата и спорта: Нов клуб по художествена гимнастика стартира в Петрич. Коментира Симона Якимова, основател и треньор на „Белла спорт“. Акцент от протеста на деца и..

публикувано на 04.02.23 в 08:00

„Сюжети от деня“ на 3 февруари 2023 г. с Иван Лазов

48-мото Народно събрание приключи своята работа. Какво успя да свърши и какво не успя? Коментар на политолога Христо Панчугов. Предстои честването на 151-вата годишнина от рождението на Гоце Делчев. В обстановката на обтегнатите отношения между България и Северна Македония да очакваме ли конфликти. Коментира журналистът Любчо Нешков...

публикувано на 03.02.23 в 08:00

"Събития и личности" на 3 февруари 2023 г. с Давид Калпачки

Равносметката: Как ще бъде запомнено 48-то Народно събрание? Какво успяха да свършат депутатите и за какво не им стигна време и желание? Разговори с Цончо Ганев от „Възраждане“ и Владислав Панев, съпредседател на „Демократична България“. Какви са обществените нагласи за работата на последния парламент и какво да очакваме от предстоящите..

публикувано на 03.02.23 в 06:00

„Сюжети от деня“ на 2 февруари 2023 г. с Бойка Браткова

Перспективите пред съвременните общества ще коментираме с ректора на Международното висше бизнес училище, проф. Георги Апостолов. Социално-икономическата среда и политическата действителност ще е темата на разговор с научния секретар на Стопанския факултет на ЮЗУ, доц. Владимир Ценков. С главния редактор на българското електронно..

публикувано на 02.02.23 в 08:25

„Приемна в ефир“ на 2 февруари 2023 г. с Мариана Попова

БЧК с кампания на засегнатите от конфликта в Украйна в страната ни, финансирана от Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец. От Националната комисия за борба с трафика на хора с важна информация за украинските граждани, търсещи закрила в България. Търсят ли помощ от психолог бягащите от конфликта в Украйна?

публикувано на 02.02.23 в 08:00