Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

11.11.2022 г., 07:00 – 11:00 ч., „Събития и личности“ с Давид Калпачки

Ще дадат ли резултат преговорите между политическите партии, които се водят в парламента? Възможно ли е „червени линии“ да бъдат изтрити в името на евентуално мнозинство? Ще имаме ли нов бюджет или действието на тазгодишния ще бъде удължено? Какво да очакваме от второто четене на промените в ИК? Тези и други актуални политически въпроси ще коментираме с Владимир Табутов от ПП, Йордан Иванов от ДБ, Цончо Ганев от Възраждане.

Актуалните вътрешнополитически теми на седмицата ще коментира социологът Мира Радева.

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу издаде заповед за извеждане на руските войски от Херсон. Как да разчитаме това действие на Руската федерация? – коментар на международния анализатор Илия Лазаров.

Резултатите от изборите в САЩ – Петър Кичашки от Института за модерна политика.

След посещението на външния министър на РСМ у нас – коментар на Петър Колев, председател на партия на Граждански демократичен съюз в РСМ.

На дневен ред: В Благоевград обсъдиха възможностите за бизнес с индийски компании – обзор на Бойка Браткова.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Сюжети от деня“ с Биляна Славчева

„Потребителска кошница“ Колко ще ни струва великденската трапеза тази година? За цените на храните в навечерието на празника ще чуем пазарния анализ на Владимир Иванов, председател на Държавната комисия по стоковите борси и тържища. Има ли налични в Благоевград тестове за коклюш? Репортерска проверка. „Земеделска рубрика“..

публикувано на 24.04.24 в 08:30

„Аз, Буки, Веди“ с Елизабет Александрова

Над 130 учебно-тренировъчни фирми ще се състезават в XXVII панаир на учебните предприятия „Млад предприемач“ в Пловдив. Област Благоевград е представена от седем УТФ,  шест от ПГИ „Иван Илиев“ Благоевград и една от СУ „Св. св. Кирил и Методий“ с. Крупник, общ. Симитли. Ще представим учебно- тренировъчното предприятие за производство на хляб и..

публикувано на 24.04.24 в 08:10

"Събуди деня" с Давид Калпачки

По съвместимост: Служебният премиер пое поста и на министър на външните работи - коментар по темата на дипломата и бивш зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев. Според цифрите на НСИ за първото тримесечие: българите стават по-богати. Общото усещане обаче е, че живота става по-скъп и обедняваме?  Темата за доходите,..

публикувано на 24.04.24 в 05:00

"Сюжети от деня" с Иван Лазов

Политически схватки преди началото на предизборната кампания – коментар на политолога Борислав Ангелов. За военните действия недалеч от границите на България и сигурността на страната ни – капитан първи ранг Васил Данов, член на Атлантическия съвет в България. Как социологическите изследвания могат да повлияят върху отношенията..

публикувано на 23.04.24 в 08:30

„Здравен компас“ с Лалка Радкова

Повишава се заболеваемостта от коклюш в страната – проф. Ива Христова, директор на Националния център по заразни и паразитни болести. Случаите на коклюш в Благоевградска област, какви мерки се предприемат? – Д-р Веселка Мончева, директор на Дирекция „Надзор на заразните болести“ в РЗИ-Благоевград. Разговор с д-р Васил Младенов,..

публикувано на 23.04.24 в 08:10

"Събуди деня“ с Мария Благоева

Защо дигиталната реклама е задължителен елемент за всеки бизнес? Разговор Данилина Станчева, маркетинг експерт. Седем основни улици в община Гърмен ще бъдат обновени по проект, финансиран от МРРБ. Разговор с Феим Иса, кмет. От 3 до 10 август  Банско отново ще бъде джаз.  За програмата на фестивала ще научим от разговора на Кети..

публикувано на 23.04.24 в 05:00

"По първи петли“ с Мариана Попова

В предаването „По първи петли“ ще ви представим част от участниците в концерта на ТВ „ Родина“ и Радио Благоевград под надслов „Споделено с приятели“. Очаквайте разговор с Петрана Недкова, една от основателките на клуб „По първи петли“. Ще ви срещнем със секретаря на НЧ “Братя Миладинови“ в град Петрич, Вангелия Тренева...

публикувано на 23.04.24 в 02:00