Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Жълт код за сняг в Западна България

Снимка: НИМХ

Засегнати ще са София и още 8 области – Благоевград, София-област, Кюстендил, Перник, Ловеч, Видин, Монтана и Враца. 

Предупреждението на синоптиците е за привечер в неделя и през нощта срещу понеделник. Тогава във високите полета и в по-ниските планински райони ще има валежи от сняг. На места ще се образува тънка снежна покривка.

По публикацията работи: София Златанова
Вижте още

Община Благоевград се включва в кампанията за пострадалите в Турция

Община Благоевград се включва в кампанията за набиране на средства за подкрепа на жертвите от смъртоносното земетресение в съседна Турция, погубило хиляди човешки животи и оставило над 10 турски града в развалини! Предвид многото запитвания за организиране на доброволци, кметът на община Благоевград Илко Стоянов проведе разговор с Нейно..

публикувано на 07.02.23 в 14:05

Радослав Ревански: Не можем да се борим с природата, но с последиците от нея можем

Община Белица организира дарителска кампания за пострадалите в Турция. Събират се неизползвани дрехи и консумативи от първа необходимост.  „Събират се ръкавици, якета, ботуши, консерви и всички неща от първа необходимост, кой каквото може да даде и да бъде полезен.  Сборните пунктове са в общината и кметствата“, каза за Радио Благоевград..

публикувано на 07.02.23 в 13:46

Ценна колекция в библиотеката в Кюстендил

Личната "циркова" колекция на телевизионния водещ Драгомир Драганов беше представена днес в отдел "Изкуство" на Регионалната библиотека в Кюстендил. Библиотеката я получи като дарение, в навечерието на рождения ден на Драганов миналия месец. Самият Драганов има родствена връзка с Кюстендил и вила в с. Долно Уйно. "Цирковата стая" е събирана повече от..

публикувано на 07.02.23 в 13:16

Община Перник отдава на концесия 5 обекта

Пет обекта да бъдат отдадени на концесия чрез открита процедура и публично-частни партньорства, предлага община Перник. Предложението е залегнало в проекта на годишната Програма за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост, чието обществено обсъждане е насрочено за 24 февруари. За поредна година предложени за концесия са хижите „Кралев..

публикувано на 07.02.23 в 13:04

Таекуондо клуб „Фолкън“ с най-много отличия на първенство в Панагюрище

За поредна година най-добрият клуб по Таекуондо ITF у нас „Фолкън“ – Благоевград спечели първо място в отборното класиране по медали на Държавното първенство, което се проведе в Панагюрище. В дисциплината спаринг състезателите от областния център спечелиха 14 златни, 4 сребърни и 5 бронзови отличия, като оставиха зад себе си Тайгър Тийм и..

публикувано на 07.02.23 в 11:57

Бурхан Немутлу: Сега е времето да покажем какви хора сме!

Земетресението от 6 февуари заварва Бурхан Немутлу, който е и  председател на Управителния съвет на Българско-турска търговско-индустриална камара, на път за България.  Синът му живее със семейството си в Анталия, където земетресението не е нанесло щети. Много от приятели на Бурхан, обаче живеят във вече разрушените от труса райони. Той се..

публикувано на 07.02.23 в 11:28

Емил Нешев: Българските спасители в Турция имат всичко необходимо

Българските планински спасители и кучетата, които заминаха за Турция, са пристигнали в град Адана. Това каза за Радио Благоевград директорът на Планинската спасителна служба Емил Нешев. „ Нямам много информация, само знам, че са кацнали и, че са разпънали лагер. Имат всичко необходимо, засега се нуждаят от късмет повече. Нямам пряк контакт,..

публикувано на 07.02.23 в 09:54