Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

„Събуди деня“ на 30 януари 2023 г. с Биляна Славчева

„Актуално“

Благоевград вече ще има денонощна аптека. Как приемат това дългоочаквано събитие благоевградчани и доколко ще бъде удобен ротационният принцип за работа на аптеките? Репортерска проверка.

 „Живей на чисто“

Защо са скандални промените в Закона за горите? Кои от са най-притеснителните и каква е реакцията на природозащитниците? Ще чуем коментара на Катерина Раковска, старши експерт “Политики и биоразнообразие”, WWF България.

За трета поредна година ще се проведе „Зимен празник“ в община Трън. За подготовката на събитието и участието на трънските кукерски групи в празника „Сурва 2023“ в Перник, ще разкаже Цветислава Цветкова, кмет на община Трън.

 „Полезно е да знаем“

Българи и македонци ще отбележат 151 години от рождението на Гоце Делчев на 4 февруари, на гроба му в Скопие. Виктор Стоянов, председател на Фондация „Македония“, за организацията на събитието.

Ученици от региона участваха в математическо състезание "Математика без граници - Зима". Репортаж.


Вижте още

„Събуди деня“ на 21 март 2023 г. с Агнес Манова

Депозитната система – ефективен начин за рециклиране на отпадъците. По темата ще чуем Евгения Ташева, екологично сдружение „За Земята“. Вендинг машини за пластмаса в община Габраво. Пример как работи системата за автоматично събиране на пластмасови бутилки и алуминиеви кенчета. Разделното събиране на отпадъци в община Благоевград...

публикувано на 21.03.23 в 06:00

“По първи петли“ на 21 март 2023 г. с Бойка Браткова

Млади таланти от Пиринско с награда от Международен конкурс за рисунка „Дигитални Пътешественици“ – подробности от Румяна Джибова, секретар на читалището в с. Баничан. Предприемаческият дух и премереният риск – какво е това ще ни обяснят трима млади предприемачи, участници в бизнес форум в АУБ. Ще разберем защо Михаела Якимова от..

публикувано на 21.03.23 в 03:00

„Сюжети от деня“ на 20 март 2023 г. с Давид Калпачки

20-ти март е Международен ден на щастието и първият ден на пролетта – тематични анкети с жители на Благоевград. Българчета зад граница ще проучват корените си : „Разкажи ми твоята история“ е името на новата инициатива на Асоциацията на българските училища в чужбина и Сдружение „НИЕ“, която е насочена към българчета, които са родени..

публикувано на 20.03.23 в 08:30

„Идеи, интереси, бизнес“ на 20 март с Бойка Браткова

Преподаватели от Стопанския факултет на ЮЗУ изнасят лекции в университета на остров Мавриций – ще включим пряко от островната държава, декана на факултета, проф. Преслав Димитров. Със секретаря на Съюза по туризъм в Банско, Зорка Тумбакиева, ще обобщим резултатите от отминалия зимен сезон. Ще говорим и за предприемачески дух и премерен..

публикувано на 20.03.23 в 08:00

„Събуди деня“ на 20 март 2023 г. с Биляна Славчева

„Актуално“ По-скъпо агнешко за Великден. Бойко Синапов, председател на Обединения съюз на животновъдите , за цената на агнешкото и проблемите в сектора. „Живей на чисто“ Продължава кампания та „Общ дом. Общо бъдеще“ . Александър Дуцов, старши експерт в програма „Опазване на видове“ във WWF, за фокуса на..

публикувано на 20.03.23 в 06:00

„Неделя у дома“ на 19 март 2023 г. със Зоя Караджова

„Къщичка за птички“ – нова книга за деца от Нонка Кръстева.  РДГ - Благоевград обявява фотоконкурс „За гората“. Михаела Николова, главен експерт в дирекцията. Конкурс за рисунка на тема „Обичам гората и нейните обитатели“. Организатори са Областната администрация в Перник и РДГ- Кюстендил. Здравчо Тодоров, директор на РДГ-..

публикувано на 19.03.23 в 08:00

„На отворен прозорец“ на 19 март 2023 г. с Росинка Проданова

Календар, време, пътна обстановка, любопитна информация Третата Неделя на Великия пост ( Кръстопоклонна ) – минутите на отец Светослав Кючуков. „ ПРЕМИНИ НА ЗЕЛЕНО“: Какво е зелен водород и защо ни е нужен? – Венцеслава Кожухарова от сдружение „За Земята“. Как реагираме на природните бедствия? - Елица..

публикувано на 19.03.23 в 05:00