Пилотно в Бургас: Телемедицина в действие /ВИДЕО/

Около 2000 потребители на осем социални услуги в Бургас могат да се консултират със специалисти чрез станция за телемедицина. Това може да става от домовете им чрез таблети и видеовръзка с лекар. Инициативата е на общината и действа пилотно в..

обновено на 18.04.24 в 15:25

Икономическа полиция и НАП проверяват къмпинг "Тополи" в залива Вромос

Сектор "Икономическа полиция" и Националната агенция за приходите ще се включат в проверките на така наречения къмпинг "Тополи" в залива Вромос, съобщи областната администрация в Бургас. Това стана ясно след работна среща там на междуведомствената..

обновено на 18.04.24 в 15:20

Полицейският участък в Камено отново е районно управление

Полицейският участък в Камено отново стана районно управление, съгласно заповед на служебния министър на вътрешните работи Калин Стоянов и по предложение на директора на ОДМВР - Бургас старши комисар Емил Павлов. През юни 2022 година управлението беше..

публикувано на 18.04.24 в 14:59

Президентът Радев от Ново село: Нека оставим политиката извън поделението

Президентът Румен Радев отказа да коментира политически теми по време на посещението на учебния полигон „Ново село“ заедно с италианския си колега Серджо Матарела. Двамата направиха инспекция на Многонационалната бойна група, чиято рамкова държава е..

публикувано на 18.04.24 в 14:46

До 13 километра в час с тротинетка в Бургас

По-строги правила за електрическите тротинетки в Бургас предлага група общински съветници от Постоянната комисия по транспорт. Акцентът този път пада върху намаляването на скоростта и санкциите за неправилно паркирани и захвърлени на пътя тротинетки...

обновено на 18.04.24 в 14:33

Конкурсът на НБУ "За моята България" става регионален

Ученическият конкурс „За моята България“ се провежда днес в Бургас за шести път по инициатива на Началното базово училище „Михаил Лъкатник“. Конкурсът е в две направления -"Рецитирам за България"-изпълнение на поетична творба от класически и..

публикувано на 18.04.24 в 14:05

Изложбата „Цветовете на България“ открива Дните на българската музика в Бургас

С изложбата „Цветовете на България“ ще бъдат открити Дни на българската музика в Бургас днес. Тя се организира от Национално училище за музикално и сценично изкуство „Проф. Панчо Владигеров“ със съдействието на Министерство на културата, областната..

публикувано на 18.04.24 в 13:48

Затварят кръстовището на улиците "Атанас Буров" и "Иван Хаджипетров"

Кръстовището на улиците „Атанас Буров“ и „Иван Хаджипетров“ ще бъде затворено от утре, 19 април, до идната сряда, 24 април, предупреди Община Бургас. Причината е продължаващият ремонт по „Атанас Буров“. За същия период се въвежда временна..

публикувано на 18.04.24 в 13:01

Първият шосеен пробег „Созопол рън“ ще се проведе тази събота

Първият шосеен пробег „Созопол рън“ ще се проведе тази събота. Около 120 души вече са се регистрирали в двете категории – 15 км. и 5 км. Предвидена е и по-малка дистанция от 1 км., в която може да се включат и деца. Събитието е част от..

обновено на 18.04.24 в 12:52

„Проф. д-р Асен Златаров“ ще подготвя бъдещи парамедици в нов център

Университет „Проф. д-р Асен Златаров” ще обучава следващия си курс парамедици в новия си Център за професионално обучение „Бургас“, съобщи висшето училище. В него те ще придобиват трета степен на професионална квалификация. Тя включва подготовка..

публикувано на 18.04.24 в 12:39