За девет месеца строят новото рибарско пристанище в Сарафово

На 1 ноември стартира реалното изграждане на модерно рибарско пристанище в бургаския квартал Сарафово. Вече има избран изпълнител на строително-монтажните дейности, който подготвя терена за работа. “Разговаряхме с местните рибари и предупредихме да..

публикувано на 16.10.13 в 17:57

Край Елхово правим 30 км. преграда на границата

30-километрова техническа преграда ще бъде изградена по границата на България с Турция в региона около Елхово.Там най-често на наша територия преминават нелегални емигранти, обяви заместник-вътрешният министър Васил Маринов след заседанието на Министерския..

публикувано на 16.10.13 в 17:49

Бургаски миньори протестираха под земята за недадени заплати

Споразумение за ново преизчисление на заплатите на работещите в мина Черно море се очаква да подпишат синдикатите и ръководството. От няколко месеца зтрудовите възнаграждения на работниците са намалени, а до днес те не бяха получавали парите си за август..

публикувано на 16.10.13 в 17:41

Нов център ще помага на децата в риск в Созопол

  Център за обществена подкрепа започва дейността си в Созопол. Дейностите се реализират от Областния съвет на БЧК-Бургас в партньорство с община Созопол.За да се реализира новата социална услуга, община Созопол предостави безвъзмездно общинска сграда, в..

публикувано на 16.10.13 в 09:37

Община Поморие получи европейско признание.

Престижният „Етикет за иновации и добро управление на местно ниво”, бе връчен вчера на кмета Иван Алексиев от министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева.  Етикетът е част от стратегията за иновации и добро управление на местно ниво на Съвета на..

публикувано на 15.10.13 в 14:58

Мюсюлманите празнуват Курбан Байрям

  Свещеният за мюсюлманите празник Курбан байрам започва днес с молитва в 1100 джамии в страната и ще продължи четири дни. Курбан Байрам е един от двата големи религиозните плазници на мюсюлманската общност, която наброява 1,5 милиона души у нас. За..

публикувано на 15.10.13 в 14:27

Общинските служители в Несебър ще преминат специализирани обучения

  Петдесет и шест служители от общинската администрация в Несебър ще преминат девет специализирани обучения в института по публична администрация. Отделно 105 души, ще преминат обучения в три направления: „Успешен екип – създаване, мотивиране, развитие“,..

публикувано на 15.10.13 в 12:27

ГЕРБ-Бургас дари средства за лечение на болно момче от Малко Търново

  Средства от държавната субсидия на ПП ГЕРБ бяха дарени за лечението на 16- годишния Желязко Дренчев от Малко Търново. Народният представител Иван Вълков се срещна с бащата на момчето, Киро Дренчев, за да му връчи лично дарението от 1000 лв. Желязко е с..

публикувано на 15.10.13 в 12:11

Тишев пое от Зафиров областната организация на БСП

Николай Тишев е новият областен председател на БСП - Бургас. Той бе избран на Областен съвет на партията, който се проведе вчера. Съгласно устава на БСП, досегашният председател Атанас Зафиров се оттегли, тъй като няма право да бъде едновременно народен..

публикувано на 15.10.13 в 10:46

Бургаският кмет бе отличен от колеги

Кметът на Бургас Димитър Николов бе отличен за успешно првличане на инвестиции в конкурса за кмет на годината. Наградите в първото издание, организирано от портала на българските общини, бяха връчени на тържествена церемония снощи в курорта Албена, където..

публикувано на 15.10.13 в 10:39