Трима инвеститори с интерес към Бургас (ОБНОВЕНА)

Общинският съвет в Бургас определи представител на Общото събрание на акционерите на Индустриалния и логистичен парк в Бургас. Това ще е общинският съветник Тодор Йосифов. Докладната записка беше изтеглена в началото на сесията по молба на кмета..

обновено на 23.04.24 в 15:40
Константин Бачийски

Средна Европейска Класа прекрати участието си в коалицията ПП-ДБ

Средна Европейска Класа прекрати участието си в коалицията ПП-ДБ. Това обявиха от партията с писмо до медиите.  В него пише: "Решението на ПП-ДБ да обедини усилия с ГЕРБ и ДПС доказаха, че по този начин не могат да се противопоставят на..

публикувано на 23.04.24 в 15:29

Несебър се обединява да помогне на малкия Марти

В навечерието на светлите празници Община Несебър и Сдружението на занаятчиите и творците отново се обединяват в благотворителна инициатива в помощ на дете от Несебър. Сдружението и ДГ ,,Моряче“, които са „моторът“ на настоящото хуманно начинание, с..

публикувано на 23.04.24 в 14:57
Сдружение

Светият синод да преразгледа списъка си за Сливенски митрополит

Сдружение "Православен зов" се обяви против списъка на Светия синод с кандидати за Сливенски митрополит. В него липсва името на епископ Йеротей. От сдружението ще изпратят декларация до синода с молба да ревизират списъка. Те обмислят да сигнализират..

публикувано на 23.04.24 в 14:17

Подписаха договор за финансирането на пътя за с. Бродилово

Рамково споразумение бе подписано за финансиране на пътят за с. Бродилово в Министерство на регионално развитие и благоустройството. “Имаме проведена обществена поръчка и избран изпълнител, имаме възможност след получаване на аванс да започне..

публикувано на 23.04.24 в 14:10
Старият град на Братислава, Словакия

Старият град на Братислава и Бургас ще се побратимяват

Бургас има дългогодишни приятелски взаимоотношения с администрацията на словашката столица. Тече комуникация и подготовка на бъдещо побратимяване. То ще е със Старе Место – историческият център на Братислава. Днес местният парламент в Бургас..

публикувано на 23.04.24 в 13:39

Отложиха гласуването по докладната записка с искането на Фондация "Лили Иванова"

Общинският съвет в Бургас отложи гласуването по докладната записка, свързана с искането на Фондация „Лили Иванова“ за предоставянето на общински имот в Морската градина и превръщането му в културен център. Става въпрос за сградата на бивше..

публикувано на 23.04.24 в 13:08

Динко Вълев вече е с ново обвинение

Ямболската окръжна прокуратура повдигна обвинение срещу Динко Вълев, известен като ловецът на бежанци и още двама мъже от за участие в организирана престъпна група. В момента Вълев е в бургаска болница и се очаква неговото изписване, за да бъде..

публикувано на 23.04.24 в 12:45

Бургас посреща Лазаровден и Цветница с пъстра и богата програма

Над 650 изпълнители ще пеят и танцуват по улиците на морския град, за да го превърнат в истинска цветна столица през уикенда, съобщи Община Бургас. На 5 сцени, разположени на различни места, ще се изявят 16 фолклорни танцови ансамбъла, 6 театрални..

публикувано на 23.04.24 в 12:24

Ученици от НУМСИ с концерт „Пролетта на Вивалди“

"Пролетта на Вивалди" е концерт за струнни инструменти от А. Вивалди и Г. Фр. Телеман, със солисти ученици от Национално училище за музикално и сценично изкуство  "Проф. Панчо Владигеров" - Бургас. Той ще се проведе на  27 април, в 19.00 часа, в..

публикувано на 23.04.24 в 12:09