ТАРИФА за отразяване на предизборната кампания за избор на Парламент на 11.07.2021 в програмите на БНР можете да видите ТУК

ДЕКЛАРАЦИЯ за присъединяване към споразумението можете да изтеглите ТУК

СПОРАЗУМЕНИЕ за реда и условията за отразяване на предизборната кампания в програмите на БНР, можете да видите ТУК

ДИСПУТИ - информация за безплатния и платените диспути по БНР Бургас, можете да видите ТУК

ПРАВИЛА - за реда и условията за отразяване на предизборната кампания в програмите на БНР, можете да видите ТУК

ОБРАЗЕЦ НА ЗАЯВКА - за отразяване на предизборната кампания в програмите на БНР, можете да видите ТУК

ОБРАЗЕЦ НА ДОГОВОР ЗА МЕДИЕН ПАКЕТ - за отразяване на предизборната кампания в програмите на БНР, можете да видите ТУК

СПИСЪК НА КОРЕСПОНДЕНТСКИТЕ ПУНКТОВЕ НА БНР - можете да видите ТУК

Информация за сключените ДОГОВОРИ, можете да видите ТУК

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

За контакти: 

БНР Бургас

8000 Бургас, ул. "Филип Кутев" 2

Мариана Рачева - експерт реклама

mariana.racheva@bnr.bg / reklama.burgas@bnr.bg
0882 709 230 / 0884 54 54 04
Бойко Борисов

Борисов: Йорданка Фандъкова и Димитър Николов няма да са кандидати за кметове

Кметът на София Йорданка Фандъкова и на Бургас Димитър Николов няма да са кандидатите на ГЕРБ на местните избори през есента на 2023 г.  Това каза Бойко Борисов в Пловдив днес в отговор на въпрос за кандидатурата на градоначалника Здравко Димитров,..

публикувано на 11.11.22 в 16:13
Валери Симеонов

В. Симеонов: "До април 2021 оградата спираше мигрантите, после я занемариха"

Бившият вицепремиер в кабинета "Борисов - 3" Валери Симеонов коментира пред Радио Пловдив състоянието на оградата по границата в Турция и убийството на граничния полицай от Елхово.  Той е категоричен, че съоръжението е много добре проектирано, но от..

публикувано на 11.11.22 в 12:51
Кристиан Вигенин

БСП ще настоява служебният кабинет да внесе предложение за проектобюджет

БСП ще настоява служебният кабинет да внесе предложение за проектобюджет за 2023 г., заяви зам.- председателят на Народно събрание Кристиян Вигенин. В Ямбол той уточни, че ако президентът връчи третия мандат на БСП, те ще опитат да сформират кабинет...

публикувано на 31.10.22 в 14:46

Бургас получава още един депутатски мандат

След последното преброяването Бургаска област ще получи още един депутатски мандат . Така, при нови избори регионът ще изпрати 15, вместо досегашните 14 народни представители. Мнението е на юриста Михаил Хаджиянев, който на предсрочните..

публикувано на 31.10.22 в 13:28

Сейфетин Сатаджъ е новият кмет на Порой

Сейфетин Сатаджъ е новият кмет на Порой. Представителят на ДПС събра  233 гласа. Другият кандидат за мястото  Исмаил Али  има  204 гласа. Той е от ГЕРБ. До частични избори в поморийското село се стигна след като бившият кмет Фатме Смаил напусна поста...

публикувано на 24.10.22 в 08:20

Вежди Рашидов е председател на 48-ото Народно събрание

След 3 дни в размисли за липсата на консенсус и безброй гласувания на номинирани за бъдещ председател на парламента, депутатите решиха и избраха своя председател. Това е най-възрастният народен представител Вежди Рашидов, който вече три дни се опитва да..

публикувано на 21.10.22 в 13:52
Първо заседание на 48-ото Народно събрание, 19 октомври 2022 г.

Бургазлии не са оптимисти за бъдещето на новия Парламент

Бургазлии не са оптимисти за бъдещето на новия Парламент. Анкета на БНР-Бургас показа, че желанието на хората е да има правителство, но реално не вярват, че депутатите са склонни на компромиси в името на нацията. "Трябва да седната на една маса и да..

публикувано на 19.10.22 в 11:17

Първо заседание на новото Народно събрание

С тържествено заседание днес се открива новоизбраното 48-мо Народно събрание. Президентът Румен Радев ще направи обръщение -  към българските граждани и към народните представители, а седемте политически сили ще представят в декларации своите приоритети...

публикувано на 19.10.22 в 07:43
Кметът на Сунгурларе Георги Кенов

Общинската структура на ГЕРБ пуска сигнали срещу кмета на Сунгурларе (обновена)

Сигнали за евентуални злоупотреби и нарушения са подадени на разследващите органи относно кмета на Сунгурларе Георги Кенов. Това каза за БНР-Бургас общинският координатор на ГЕРБ Красимир Добрев. Припомняме, че вчера структурата сне доверието от..

обновено на 17.10.22 в 14:38
Лидерът на ДБГ Живко Табаков /в средата/ призова Стоян Грозев и Манол Тодоров да напуснат Обс

ДБГ призова Стоян Грозев и Манол Тодоров да напуснат Общинския съвет на Бургас (ОБНОВЕНА)

От Движение "България на гражданите" призоваха Стоян Грозев и Манол Тодоров да напуснат Общинския съвет на Бургас.  В петък стана ясно, че двамата от общинските съветници на "Движение България на гражданите" Стоян Грозев, който до момента бе и..

обновено на 17.10.22 в 13:45

ГЕРБ - Сунгурларе свали доверието си от кмета Георги Кенов

Общинското ръководство на ГЕРБ в Сунгурларе обяви чрез пост на своята фейсбук страница , че сваля своето доверие от кмета Георги Кенов и неговата администрация. От партията посочват, че от средата на 2020 са в конфликт с него и не подкрепят неговите..

публикувано на 16.10.22 в 15:06
Манол Тодоров (вляво); Живко Табаков; Стоян Грозев и Костадин Андонов

Манол Тодоров и Стоян Грозев стават независими съветници

Двама от общинските съветници на "Движение България на гражданите, Стоян Грозев (който беше и областен координатор на структурата) и Манол Тодоров, са подали заявление, че искат да продължат дейността си като независими. Те бяха в листата на партията..

публикувано на 14.10.22 в 12:33

ЦИК обяви поименно новите депутати

ЦИК прие решение, с което обяви  поименно избраните 240 депутати в 48-ото Народно събрание . Решението се публикува в Държавен вестник. Преди това в Комисията постъпиха заявленията от 26-имата избрани за депутати от два многомандатни района, в които те..

публикувано на 08.10.22 в 07:43
Виолета Комитова

Окончателно - Виолета Комитова влиза в парламента от Бургас

Арх. Виолета Комитова ще е бургаският депутат от "Български възход", става ясно от решение на ЦИК. Тя беше избрана и от Пловдив, но е предпочела да стане депутат от 2-ри МИР.  Виолета Комитова е родена в Айтос. Тя е магистър по архитектура, регионален..

публикувано на 07.10.22 в 18:19

Димитър Найденов от "Демократична България" влиза в парламента

Димитър Найденов влиза в парламента от 2-ри МИР Бургас.  Вторият в листата на "Демократична България" става част от формацията на 48-то НС, след като водачът тук Ивайло Мирчев взе мандат и в Разград. Решението е на националния съвет на партията. В ефира..

публикувано на 07.10.22 в 08:30

"Възраждане" взема мандат от ДПС, вкарва двама от Бургас в НС

Председателят на структурата на „Възраждане“ в Бургас Борис Аладжов е сред 14-те депутати, които ще представляват 2-ри Многомандатен избирателен район. Въпреки че бе водач и в Благоевград, Цончо Ганев влиза в парламента от Бургас, а там отстъпва..

публикувано на 05.10.22 в 13:45

"Възраждане" печели още един маднат, а ДПС губи депутат в Бургас

Математическите сметки на изборните гласове са на път да преразпределят депутатските мандати в Бургаска област.  Възможно е партия "Възраждане" да получи втори депутат, а ДПС да загуби един мандат. Причината е разпределението на гласовете по..

публикувано на 04.10.22 в 12:15

Възвръща ли си позиции ГЕРБ в Бургас

„Бастион на ГЕРБ“; „Крепост на ГЕРБ“; „Витрината на ГЕРБ“. Така през годините е наричан Бургас, където, дори и по признание на лидера Бойко Борисов, се инвестираше солидно по време на тяхното управление. Връща ли си отново позагубените от последните..

публикувано на 04.10.22 в 08:30

Повторна проверка в ЦИК на протоколите с резултатите от вота

В ЦИК днес се извършва повторна проверка на протоколите с резултатите от гласуването в неделя.   Изборният кодекс изисква, преди да обяви окончателните резултати от вота по партии и резултата от преференциите, както и разпределението на мандатите между..

публикувано на 04.10.22 в 07:50