Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зинаида Златанова участва в дискусия за усвояването на парите от еврофондовете

Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът Зинаида Златанова ще участва в заключителна дискусия по националната кампания "Научени уроци" за усвояването на парите от еврофондовете. На заключителната кръгла маса се очаква да се вземат конкретни решения, които да подобрят правилата за кандидатстване и изпълнение на проектите, финансирани с европейски средства.

Инициативата се основава на проучване сред потребителите на оперативните програми, което сочи проблемните места в изпълнението на проекти, финансирани с европейските пари.

На регионални кръгли маси в края на миналата година ползвателите на средствата предложиха редица решения за улесняване работата по проектите. Резултатите от изследването и предложенията от дискусиите са оформени в доклад, който е изпратен до всички управляващи органи по оперативните програми. Сега се очаква да бъдат взети конкретни решения, които да подобрят правилата за кандидатстване и изпълнение на проектите, финансирани по европейските програми.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44