Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Столичната организация на БСП издигна Станишев за водач на листата за ЕП

4
Снимка: Добромир Видев

Около 30 души протестираха пред централата на БСП в София. Демонстрантите развяваха български знамена и скандираха "Оставка". Край сградата има полицейско присъствие заради пленума на БСП

Софийската партийна организация на БСП издигна кандидатурата на Сергей Станишев за водач на листата за Европейски парламент. Това е посоченоо в позицията на Софийската партийна организация на БСП, която беше приета след заседанието тази сутрин. В позицията си също така се разграничават от инициативата на Георги Първанов, който ще създаде отделна кандидатлиста за европейските избори. Остовният политически опонент на социалистите остават ГЕРБ и партиите вдясно. 

Софийската партийна организация на БСП прие и позиция, осъждаща действията на Георги Първанов с АБВ. Делегатите на конференцията снемат политическото си доверие от членовете на БСП, които подкрепят и работят за паралелната листа. Шефът на софийската организация Калоян Паргов обясни:

Нормата на политическо въздействие, свързана със снемане на политическо доверие, е много по-силна и когато цялата партия ти снеме политическо доверие, това значи много повече, отколкото ако ти си си прекратил членството. В самия устав няма такава формулировка "изключване" , както беше тиражирано в рамките на тази седмица в редица медии. Ние не сме свалили персонално, т.е. не са посочени в позицията, а към всички, които подкрепят една такава алтернативна листа, които работят за една такава алтернативна или по-скоро паралелна листа.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44