Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Всички общини с блокирани сметки в КТБ вече разполагат с парите си

Снимка: БГНЕС

Парите на всички общини, които бяха блокирани в Корпоративна търговска банка, са възстановени напълно, съобщиха от Министерството на финансите. Оттам е направен превод от над 36 милиона лева по сметките на 15 общини с пари в банката с отнет лиценз. 
Общият размер на наличностите на общините в КТБ беше малко над 76 млн. лв., от които през месец септември бяха предоставени временните безлихвени заеми от централния бюджет за 39 милиона и 300 хиляди. Сегашният превод стана възможен след актуализацията на бюджета.
Най-много блокирани пари в КТБ имаха Бургас, Сливен и Белица.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44