Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Болярово настоява да се работи и по програмата за подкрепа на слабо развити райони

Снимка: Община Болярово

В програмата на МРРБ за подкрепа на слабо развити райони са включени две общини от Ямболска област - крайграничните Елхово и Болярово. Кметът на община Болярово Христо Христов се надява тази година чрез програмата в региона да дойдат инвестиции:

Заложено е във връзка с бизнеса, така наречени малки бизнес-центрове в Болярово и опорните селища, заложен е също така един въпрос, който е изключително болен за общината. Това е зареждането с лекарства - мобилна аптека - нещо, което до сега не сме имали. Заложени са някои инфраструктурни проекти около Стефан Караджово. Ще се даде въможност чрез тази програма и за подготовка на малки проекти в областта на бизнеса - най-вече в земеделие и животновъдство - изграждането на малки ферми.

Целта на програмата в крайна сметка е да навакса поне малко или частично от изоставането от по-големите градове, средните градове в България в икономическо отношение, а също така инфраструктурно, развитие на бизнеса, може би някои облекчения за бизнеса.

Община Болярово е с население около 4 000 жители, а единственият поминък е земеделие и животновъдство.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44