Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Стралджа намали заплатата си

Кметът на Стралджа Атанас Киров намали заплатата си. Така той ще получава 1 750 вместо почти 2 000 лева на месец.

46-годишният Атанас Киров беше издигнат за кмет от местната коалиция „Промяна“ и след балотаж беше избран за кмет на общината. Още на първото заседание на Общинския съвет той предложи да му бъде намалено месечното възнаграждение с 220 лв.:

Правя го, защото на фона на сивата действителност на българина и знаейки колко трудно живее той, особено населението в град Стралджа, някак ми се виждаше нереално голямо възнаграждението на един кмет.

Атанас Киров е бивш футболист, шампион на България и носител на Купата на страната с екипа на Славия. Освен в Локомотив-София и ЦСКА е играл и в Депортиво (Ла Коруня) и Малага. Амбицията му сега е финансово да стабилизира община Стралджа, която дължи около половин милион лева като неустойки от различни проекти.

Примера на кмета последва и новият председател на Общинския съвет в Стралджа - инж. Живко Ангелов, който намали заплатата си наполовина. С по-ниски месечни възнаграждения ще работят и новите общински съветници в Стралджа.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44