Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Граждани на Айтос против бетонирането на парка "Славеева река"

Според тях много от сумите за ремонта са завишени

| обновено на 02.06.17 в 15:58
Снимка: aytos.bg

Граждани на Айтос се обявиха против бетонирането на лесопарка "Славеева река". Над 500 души са се подписали с настояване за обществени дебати за ремонта, който ще се извършва с държавни пари. Реконструкцията на парка е за 1,6 милиона лева, отпуснати от правителството през миналата година.


Според Мария Мутафчиева, Атанас Орлов и Галина Димитрова от Инициативния комитет, който събира подписката, много от сумите са завишени. Например над 1 300 лева ще струва метална тръба за скейд-парка.

Самият парк ще е част от спортен комплекс, който ще бъде създаден в някогашното изкуствено езеро, най-голямо в областта:

По проект трябва да стане игрища. Преди беше езеро, което беше пълно с вода, имаше водни колелета, лодки, имаше пристан. Беше много красиво.

В Айтос има достатъчно спортни игрища, казват гражданите. Горска пътека е предвидена за асфалтиране, вместо да се запази естествения й вид, посочват айтозлии. Също така за изсичане са предвидени много дървета в лесопарка. Сечта дори вече е започнала.

Кметът Васил Едрев отказа коментар по темата.

Подробности можете да чуете в репортажа на Мариян Иванов от радио Бургас в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44