Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

БНР-Бургас с екоакция в Седмицата на гората

Зелена инициатива даде старт на кампанията за отбелязване на 10 години от създаването на медията

| обновено на 06.04.22 в 14:37

Залесяване в Морската градина на Бургас даде началото на поредицата инициативи, с които БНР-Бургас отбелязва 10 години от създаването си. Зелената акция е по повод Седмицата на гората. 


10 иглолистни дръвчета засади екипът на обществената медия. Eко инициативата подпомага благоустрояването и залесяването на парк Езеро. Директорът на БНР-Бургас инженер Кирил Костадинов посочи:

"Защо правим тази акция? С нея поставяме началото на нашата кампания "10 години БНР-Бургас-10 години близо до вас". Ние сме национално отговорна медия и това е една от кампаниите ни в полза на обществото, с която започваме честването на десетгодишния ни юбилей."


Залесяването се реализира със съдействието на Община Бургас и Югоизточно държавно предприятие-Сливен, териториалното поделение на "Държавното горско стопанство". Изборът на черния бор добър-той е топлолюбив и устойчив на времето, потвърди Донка Петрова, технически ръководител на Морската градина:

"Такива инициативи много помагат. Градът има нужда от това. Реже се, растителността остарява-има нужда от обновяване. Всеки, ако сложи по 10 дръвчета какво залесяване ще се получи."


В акцията с кауза се включи целият екип на БНР-Бургас. Мариян Иванов, отговорен редактор: "Всеки в живота си трябва да засади едно дърво. Отделно виждаме какво се случва с климатичните промени. В редица населени места се правят такива акции, за да се възстанови горския фонд и да допринесем за малко повече зеленина, от която се нуждаят урбанизираните територии. 

Водещият Калина Енчева добавя: "Правим тази кампания, за да може паркът да стане още по-красиво и приветливо място за разходки. И ако може да повлечем крак и други хора да дойдат да си засадят дръвчета, ще е супер!" 

Рекламният мениджър на медията Мариана Рачева заяви:
"Обществената функция на радиото е да бъдем обвързани с каузи, които касаят обществото. Ние сме на 10 години правим нещо, което е стойностно и се надяваме да се запази във времето. Идеята е да го превърнем в традиция и всяка година да засаждаме дръвчета-толкова, на колкото години сме и тук да стане една прекрасна горичка на БНР-Бургас, която да радва всички." 

Табела указва мястото на засадените днес от БНР-Бургас борчета, а теренът е предоставен от Община Бургас за всеки гражданин или организация, които желаят да помогнат за това градът ни да стане по-зелен. 


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

БНР-Бургас представи кампанията си за пътна безопасност в НБУ "Михаил Лъкатник"

БНР-Бургас се включи в Деня без жертви на пътя, който за седма година се отбелязва от Европейската мрежа на службите на пътна полиция. Инициативата е част от Дните на безопасността на пътя и обединява държавни и общински институции, неправителствени организации и медии със серия от събития да акцентират върху важната тема.  Като обществена медия..

обновено на 21.09.22 в 15:50

БНР Бургас награди участници в "Приказни истории"

БНР Бургас представи официално шестото издание на своя сборник с разкази „Приказни истории“. По традиция това стана на първия учебен ден.  60 приказни истории са част от последната ни книжка , която събира разкази, родени от чистото детско въображение. Така превръщаме малките творци в издадени автори при това в истинска книга. Децата са..

обновено на 15.09.22 в 16:31

Представяме VI-то издание на „Приказни истории с БНР Бургас“

На първия учебен ден, представяме официално шестото издание на сборника с разкази „Приказни истории с БНР Бургас“. В две от най-активните училища в Бургас, екипът на радиото ще връчи лично грамоти на участниците. На 15 септември ще посетим ОУ „Елин Пелин“ и ОУ „Антон Страшимиров“. Библиотеките и читалищата в Бургас ще получат ценния сборник с..

публикувано на 14.09.22 в 14:39

Епичният концерт за 10-ия рожден ден на БНР Бургас вече и в You Tube

Уникалният концерт на Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“ пред Морското казино в Бургас може да видите и чуете в You Tube канала на БНР Бургас от 3 септември. Онлайн премиера ще има и в канала на дигиталната платформа на БНР Binar . Музикалното събитие с участието на легендарните музиканти - Иван Лечев (китара), Веселин Веселинов-Еко..

публикувано на 03.09.22 в 09:35

"Ден до пладне" на 3 септември

Темите в предаването „Ден до пладне“ от 9 до 12 ч. -   Има ли замесени служители в каналите за трафик и ще има ли уволнения в ръководния състав на министерството – след минути в програмата ни -   Стотици са заловените мигранти всеки ден по границата ни, ще се разходим до странджанското село Голямо Буково, където срещите на местното..

публикувано на 03.09.22 в 08:31

Играйте и спечелете билети за изложбата „347 Suite"

През август слушателите на БНР Бургас имаха възможност да участват в игра за двоен  билет за изложбата „347 Suite“ – най-голямата серия  от офорти на Пикасо!  Необходимо бе да отговорите на въпроса за седмицата. Очаквамахме отговорите като коментар в страницата ни във фейсбук или на 056 /82 59 95. Играта продължи до края на месеца, като всяка..

обновено на 19.08.22 в 17:17

Дъга и звездни гости на лятното ни турне в Лозенец

Звездни гости поздравиха БНР Бургас за 10-та годишнина от своето създаване. Лозенец беше предпоследната спирка от лятното ни турне, с която отбелязваме нашия рожден ден. "Повече уши, които слушат и светло, много светло!", написа като послание актрисата, писателка и режисьор Ирена Иванова, известна с псевдонима Рене Карабаш. Тя е автор на романа..

публикувано на 19.08.22 в 07:00