Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Междинни резултати за област Бургас към 21 часа

Междинните резултати към 21:00 ч. за втори многомандатен изборен район Бургас представи РИК Бургас. 

За парламентарния вот от 2 октомври са обработени 1.35% от протоколите. Избирателната активност е 45.47%. 

Според тези резултати, водеща коалиция е ГЕРБ / СДС, следвани от Продължаваме промяната.

  • ГЕРБ/СДС - 26.05%
  • Продължаваме промяната - 22.77%
  • Възраждане - 10.67%
  • БСП за България - 10.67%
  • Български възход - 7.12%
  • Демократична България - обединение - 7.06%
  • Има такъв народ - 4.21%
  • ДПС - 1.53%


По публикацията работи: Ивайло Пеев
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Хр. Симеонов: Машините за гласуване стават скъпи принтери

Унищожаването на възможността да се използва машината като коректор при броенето на гласовете увеличи максимално възможността за субективни грешки. Това каза в студиото на БНР Бургас депутатът Христо Симеонов от "Продължаваме промяната" по повод гласуваните промени в изборния кодекс: „Проблемът е, че самите машини и тяхната памет, по..

публикувано на 05.12.22 в 16:40

Проф. Николай Габровски взима мандата за ГЕРБ-СДС

Държавният глава Румен Радев връчва първия проучвателен мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от най-голямата по численост парламентарна група в 48-ото Народно събрание - тази на ГЕРБ-СДС. Това е проф. Николай Габровски от болница "Пирогов". Очаквам в седемдневен срок да излъчите състав на кабинет,..

публикувано на 05.12.22 в 10:09

Президентът връчва проучвателен мандат за кабинет на ГЕРБ-СДС

Първият проучвателен мандат за съставяне на правителство ще бъде връчен от президента Румен Радев в 10:00 часа на ГЕРБ-СДС. Ще го получи номинираният за премиер от най-голямата парламентарна група. Това се случва след политически консултации със седемте парламентарни формации, които продължиха повече от месец, и два месеца след предсрочните избори...

публикувано на 05.12.22 в 08:24

Табаков: Увеличението на заплатите на съветниците е със 115%, на администрация и кметове на села - с 0%

Не на 1 700, а на 2270 лв. скачат заплатите на общинските съветници в Бургас, след като гласуваха увеличение на възнаграждението на кмета. Кметовете на малките населени места и администрацията няма да получат никакво завишение. Данните бяха изнесени днес на пресконференция от „Движение България на гражданите“. Темата бе поставена след..

публикувано на 02.12.22 в 17:29

Машинното гласуване вдъхва доверие, но процесът бе мистифициран

Няма реални основания за съмнения в машинното гласуване, категоричен е експертът в областта на киберсигурността Ясен Танев. Пред БНР-Бургас той коментира: "Когато Централната избирателна комисия не прави достатъчното, за да осветли процеса, когато ЦИК няма експертизата да управлява един такъв процес прозрачно, то е нормално онези, които не..

публикувано на 01.12.22 в 12:05

Румен Радев: Войната налага скорошна реализация на нефтопровода „Бургас-Александруполис“

Продължаващата война на Русия срещу Украйна налага скорошна реализация на нефтопровода „Бургас-Александруполис“, но в обратна посока – „Александруполис-Бургас“, с което страната ни да съхрани възможността за бързи и надеждни доставки на енергийни ресурси и за свързаност в региона. Това коментира президентът Румен Радев по време на участието си..

публикувано на 22.11.22 в 15:45

Даниел Иванов и Кремена Петрова поемат „Изправи се, България” в Бургас и областта

Даниел Иванов и Кремена Петрова поемат постовете областен координатор и общински председател на партията на Мая Манолова в Бургас. И двамата са сред учредителите на "Изправи се България" и бяха кандидати за депутати на последните 3 парламентарни вота. Иванов сменя Габриела Гоцкова като областен координатор, която на последните избори се..

публикувано на 20.11.22 в 07:43