Podcast en español

author: Darina Grigorova

Ljubomir Llazarov: Radio Bullgaria ka pasur gjithmonë një standard të lartë, i cili vazhdon edhe sot

Gati 20 vjet më parë, kur mediat elektronike sapo kishin filluar të hynin në hapësirën e internetit, një ekip të rinjsh dhe entuziastësh krijuan një nga faqet më të lexuara të internetit - atë të Radio Bullgarisë. Kryeredaktori ishte gazetari..

13.05.23 13:15 |

Lubomir Lazarov : La qualité du travail à Radio Bulgarie a toujours été à la hauteur

Il y a une vingtaine d’années, lors des premiers balbutiements de l’audiovisuel sur internet, une équipe de jeunes enthousiastes met en place un des sites les plus visités : celui de Radio Bulgarie. Leur rédacteur en chef est Lubomir Lazarov qui..

09.05.23 11:35 |
Lubomir Lazarov

Lubomir Lazarov: At Radio Bulgaria the standard has always been and continues very high

Almost 20 years ago, when electronic media were barely taking their first steps on the web, a team of young and enthusiastic people created one of the most widely read websites – the website of Radio Bulgaria. Its editor-in-chief was journalist..

07.05.23 06:15 |

Shën Gjergji - shenjtori që fiton dhe frymëzon me besimin e tij

Pas festave të mrekullueshme pranverore të krishtera Dita e Llazarit, e Diela e Luleve dhe Ngjallja e Krishtit, është radha e ditës së Shën Gjergjit, kur kisha përkujton ditën e një prej martirëve të saj të parë. Gjergji i ri hyri në ushtri, ku u..

06.05.23 05:30 |
Foto: Sanya Media and Film Group

Një këngë bullgare u luajt në hapjen e Festivalit të parë Ndërkombëtar Kulturor të Trëndafilit në Kinë

Në mesin e parajsës tropikale të ishullit Hainan, në Kinë, Janitca Stamenova dhe Vasilena Vasileva nga Akademia e Muzikës, Valleve dhe Arteve Pamore të Plovdivit "Prof. Asen Diamandiev" hapën Festivalin e Parë Ndërkombëtar Kulturor të Trëndafilit në..

30.04.23 10:45 |

Asenovgrad mirëpret ekspozitën "Ikonat mrekullibërëse dhe reliket e shenjta të Ballkanit"

Muzeu Historik në Asenovgrad feston 940-vjetorin e themelimit të Manastirit të Baçkovos me ekspozitën "Ikonat mrekullibërëse dhe reliket e shenjta të Ballkanit". Manastiri i shenjtë, i themeluar nga Grigorij Bakuriani, për shekuj me radhë ka qenë..

30.04.23 08:55 |
Foto: Facebook / festivalcarpets

Festivali i qilimit të Çiprovcit zbulon teknikat e artit të punimit të tij

Nga 29 prill deri më 1 maj, në sheshin qendror në Çiprovci, prodhuesit vendas të qilimave do të demonstrojnë në tezgjah në natyrë se si është bërë qilimi i famshëm i Çiprovcit. I njohur nga UNESCO si një Trashëgimi Kulturore Botërore, tapeti është i..

29.04.23 11:00 |
Foto: Facebook / seedsfestivalbg

Njohësit e varieteteve të vjetra bullgare shkëmbejnë fara, dru frutore dhe ide në Elin Pelin

Jo shumë larg Sofjes, Kopshti Përrallor i Elin Pelin mirëpret edhe një herë Festivalin i Pavarur i të Shkëmbimit të Lirë të Farërave, Rasatit dhe Fidanëve. Vullnetarët nga “Ekipi i Gjelbër i Bullgarisë” gjatë fundjavave kanë ftuar të gjithë ata që..

29.04.23 09:05 |

Grupe nga Ballkani mblidhen në Goce Dellçev për Ditën Ndërkombëtare të Kërcimit

Në edicionin e 14-të të Ditës Ndërkombëtare të Kërcimit, grupe folklorike bullgare, maqedonase, turke dhe greke do të performojnë në qytetin e Pirinit, Goce Dellçev. Programi fillon të shtunën pasdite (29 prill në ora 17:00) me paradën tradicionale dhe..

29.04.23 07:15 |

La Resurrección de Cristo: el motivo de alegría más inspirador

“Y si Cristo no hubiera resucitado, vana sería entonces nuestra predicación, vana es también vuestra fe”, dice el apóstol Pablo en la primera Epístola a Corintios. La culminación de la obra expiatoria de Jesucristo, su muerte y su resurrección están en..

16.04.23 06:10 |