2014-а - Европейска година на гражданите

Пореден онлайн дебат на зам.-председателя на ЕК Вивиан Рединг

| обновено на 23.01.14 в 11:42





Как искаме да изглежда Европа през 2020-а година е ключов въпрос, на който заместник-председателят на Европейската комисия Вивиан Рединг търси отговори вече цяла година в поредица от диалози с граждани, политици, анализатори, журналисти и блогъри. „Добрата новина е ,че и 2014-а година е обявена за година на гражданите, затова дебатите продължават“, съобщава Христо Христов, съветник в Представителството на Европейската комисия в България.

За изминалата една година дебати за европейското бъдеще се проведоха в цяла Европа. “Сега е време да се предприеме онлайн-дебата“ - категорична е  Вивиан Рединг - домакин на инициативата, която се проведе на 16 януари от 18 часа. Възможностите за участие в този формат на гражданския диалог обобщава Христо Христов от Представителството на ЕК в България.

След първия онлайн дебат зам.-председателят на ЕК Вивиан Рединг признава, че по време на всичките срещи хората са казвали „направете нещо“ без да се интересуват дали тя наистина може да направи нещо за решаване на проблемите им. “На дебата с българските граждани научих, че имаме нужда политиците да ни слушат така, както ние слушаме тях“, думи на Вивиан Рединг за дебата в София на 23-ти юли миналата година.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!