Евродепутатът Светослав Малинов за идеите на ЕНП и общоевропейския консус

През последните 10  години Европейската народна партия има мнозинство в Европейския парламент и в Европа.

Според българския евродепутат от ЕНП Светослав Малинов  в повечето страни - членки на Европейския съюз има проевропейско мнозинство, което е гаранция, че независимо от съотношение на силите в следващия Европарламент, резки промени в посоката, по която ЕНП води Съюза, няма да има.

„ Най-важно е, че идеите на ЕНП не се оспорват от останалите и в много голяма степен те са част от общия консенсус. Тези неща съществуваха може би още преди 20-30 години и към тези идеи бавно и постепенно се присъединяваха новите партии от бившите комунистически държави. В много голяма степен либералите и социалистите.”

Посланията на Европейската народна партия са много категорични. Те са свързани с идеята за по-силен и единен Европейски съюз и за по-голяма интеграция,  коментира  българският  евродепутат и обобщава приоритетите в платформата на ЕНП:

„ Тезата за енергийната независимост ще бъде ключова.  Тезата за обща и  много по-категорично изразена външна политика  също ще бъде водеща. Темата за още по-голяма интеграция  на банково равнище, за общия банков съюз също е основно послание”

Според Светослав Малинов предстоящите избори са за това и каква Европа искаме в бъдеще:

„По-силен, по-единен, по-решителен ЕС. С повече възможности, дори с повече финансови средства за осъществяване на европейски политики. Това е една концепция за ЕС, която е най-добра и за България.”




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!