Националната тема доминира, сякаш избираме национален парламент, коментират експерти

На фона на мрачните прогнози на социолози в България, че няма да има достатъчно активност по време на изборите на 25 май 2014 г. за евродепутати, продължават усилията на експерти и журналисти да убеждават хората да гласуват на всяка цена.
  Експертът от Центъра за изследване на демокрацията Мартин Владимиров отбелязва, че за съжаление в България е много по-важна темата кой и как ще купи вота, отколкото темата по какъв начин страната ще участва в Европарламента чрез българските евродепутати. Освен това националната тема доминира над европейските, сякаш не става дума за избор на европейски, а за национален парламент. Жалко е, че много българи не си дават сметка, че от техния вот за първи път зависи и изборът на председател на Европарламента. И че до голяма степен, за да има мир и просперитет в Европа и съседните райони, не е без значение цялостта, силата и видът на управлението на обединена Европа.
  Дали крайнодесните ще имат шанса за най-добри резултати от Втората световна война насам е също значима тема, коментирана от експерта на Центъра за изследване на демокрацията Мартин Владимиров.

Интервюто с него можете да чуете в звуковия файл.



Още европейски теми:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!