Скандали между екоорганизации и частници заради застрояването по Черноморието


Съвместно с екоорганизации Министерството на околната среда и водите организира в големите градове по Черноморието обществени дискусии  за създаването на Национален парк "Българско Черноморие", в който да влязат паркове, резервати, езера и 22 защитени местности и прилежащи местности.
  За жалост, първият дебат- обсъждане на 17 юни в Бургас беше провален след скандално поведение от страна на строителни предприемачи и собственици на земи. На 19 юни насроченото обществено обсъждане във Варна също беше провалено заради представители на община Бяла, които предизвикаха скандал. На мястото бе и Мария Лалева от Гражданската екоинициатива в защита на местноста "Карадере" - последното девствено красиво място, незастроено засега, но за което има проект на голяма офшорна компания, частично одобрен от правителството.
  В разговора и водещата на предаването Е.Антова, и Мария Лалова изразяват безпокойство, че все още в България няма еконорми и наказателни мерки при нарушаването им, при застрояването на пясъчна ивица, или в близост до нея, както е в други европейски държави. Неслучайно, най-честите критики от страна на ЕК са за енергетиката и за околната среда и еко-норми.

Още европейски теми:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!