Фондът за иновации в културата обявява програмата си


Фондът за иновации в културата, който беше създаден в контекста на кандидатурата на София за Европейска столица на културата, обявява първата си програма днес.
Фондът има за цел да се превърне в успешна практика, която подкрепя и развива творчеството и културата в града.
В основата на действията на Фонда за иновации в културата са усилията на София и Югозападния регион за спечелване на титлата "Европейска столица на културата за 2019-та година", засилване на регионалните партньорства, както и тези с италианските градове - кандидати и развиване на общи инициативи по решението на Европейската комисия за един български и един италиански град, които да носят званието "Европейска столица на културата 2019 -та година".

Интервю със Светлана Ломева, изп. директор на Асоциацията за развитие на София за иновативни проекти, които ще се финансират от Фонда, за набирането на средства в него, за удвояването им от бюджета на Столичната община.
Насърчаване на креативността, иновативността, за да бъде Европа конкурентоспособна на целия свят, това цели да стимулира чрез одобрените проекти Фондът за иновации в културата.

Още европейски теми:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!