Български евродепутати участват в 13 комисии в ЕП, Искра Михайлова е първият български евродепутат, избран за председател на комисия

Двайсет са постоянните комисии в Европейския парламент, но какво е участието на българските евродепутати в тях през новия политически сезон?

Евродепутатите Искра Михайлова и Илияна Йотова са част от ръководствата на комисии в Европейския парламент, това е новина с позитивен ефект за България, обяснява Теодор Стойчев, пресаташе и ръководител на Информационното бюро на ЕП в България.

Сериозно постижение е изборът на Андрей Ковачев за един от петимата квестори. Евродепутатът е първият български представител в ЕП, заемащ една от трите най-високи позиции в институцията, пояснява Теодор Стойчев и допълва информацията за участието на българските евродепутати в ключовите комисии на ЕП.

Според Искра Михайлова комисията по регионално развитие в ЕП трябва да е форумът, от който излизат ясни послания към европейските граждани, а комуникацията с Европейската комисия трябва да бъде много прозрачна.


В предаването Евранет плюс на Радио Благоевград можете да чуете интервю на Елизабет Александрова с Искра Михайлова – Елизабет Александрова, Агне Манова разговаря с Теодор Стойчев. (чуйте звуковия файл)





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!