Партия "Зелените" реагира остро на липсата на промени в Закона за отпадъците

| обновено на 01.08.14 в 11:37


Днес Народното събрание трябваше да гласува така важните промени в Закона за управление на отпадъците. Заради политичсеки пререкания обаче, парламентът се разпусна.

От партия "Зелените" реагираха остро на политическия егоизъм, тъй като негласуването на промените стопира така нужните промени, които ЕС изисква от нас доста дълго време и по които нищо не се прави. Това е и причината страната ни да бъде съдена в Люксембург и да й бъдат налагани големи финансови глоби след време.

Съпредседателят на "Зелените" Борислав Сандов обяснява, че с промените в закона трябваше да се удължи до края на 2015-а г. срокът, в който освен фирми и физически лица също могат да продават скрап. А общините трябваше да изградят площадки за събирането на битови и метални отпадъци. Има съмнения, че интереси на мафиотски бизнес структури стопират и отлагат във времето тези промени, за да печелят от боклука. Проблемът в много спешен порядък трябва да се реши от новия парламент, който ще бъде конституиран през октомври 2014 г., тъй като Европа ще ни наложи сурови глоби, които обикновените българи ще плащат, предупреждава Сандов.

Още европейски теми:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!