125 млн. евро за европейските производители, засегнати от руското ембарго


Европейската агенция за граничен контрол (Фронтекс) спира полетите, с които репатрира нелегални имигранти в Нигерия, заради епидемията от ебола. Това съобщи за АФП говорителката на Фронтекс със седалище във Варшава. Досега Фронтекс е репатрирала близо 2 процента от общия брой на полетите за връщане на имигранти с нередовни документи от ЕС. През 2013 г. страните от ЕС върнаха в родните им страни над 160 000 нередовни имигранти - основно в Албания, Пакистан, Индия и Русия.

125 млн. евро отделя ЕК за подпомагане на производителите на плодове и зеленчуци, засегнати от руското ембарго. Продуктите ще се изкупуват и раздават безплатно в детски и благотворителни учреждения. След официалното си приемане мерките ще влязат със задна дата от 18 август. От помощта ще се възползват най-големите доставчици на нетрайни плодове и зеленчуци за Русия като Полша, Литва, белгия и Холандия.

ЕС отменя мерките, приети срещу Фарьорските острови през август 2013 заради хаотичния  риболов на атлантическо-скандинавска херинга. Мерките, се отменят от утре - 20 Август, след съгласието, Фарьорските острови да ограничат до 40 хиляди тона улова на херинаг през 2014 г.

Още европейски теми:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!