Колебание в ЕС при въвеждането на новите санкции срещу Русия


На какво се дължи колебанието при въвеждането на новите санкции? Ще влязат ли в сила след примирието от Минск? Ще има ли ответни санкции от страна на Русия? Разговор с доц. Дарина Григорова - преподавател по руска история от СУ „Св. Климент Охридски“.

Според доц. Григорова примирието, подписано в  Минск, е доста крехко и съвсем скоро ще стане ясно, че то няма как да удовлетвори всички страни, които са го подписали. Тя смята, че новите санкции на ЕК спрямо Русия ще бъдат приети въпреки отлагането.

Доц. Григорова предполага, че независимо от изявлението на руския премиер Дмитрий Медведев, ответните санкции на Русия няма да са свързани с нейното въздушно пространство. Най-сериозната индикация, че има голям конфликт между Русия и НАТО би било прекъсването на отношенията им в Афганистан, защото през руска територия минават натовските военни - казва Григорова. Според нея нарушаването на това сътрудничество и ответни санкции в тази посока вече би означавало дълго стратегическо противопоставяне.

Още европейски теми:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!