Общата Европейска визова политика е във фокуса на Комисията по граждански свободи на Европейския парламент

Постигнато е споразумение за добавянето на Перу и Колумбия към положителния списък. Това бе едно от исканията отправени от ръководителя на българската делегация в Групата на ЕНП - Мария Габриел. Тя подкрепи отпадането на визите за двете латиноамерикански държави.

Споразумението за отмяна на визовия режим между ЕС и тези страни няма да доведе до увеличаване на жертвите на трафик на хора или използването им като куриери на наркотици е становището на българския евродепутат. Положителният отговор към Перу и Колумбия е започването на преговори, процес, в който ще се следи за изпъленение на условията за бометрични паспорти, спазването на човешките права и др., обясни Мария Габриел.

Евродепутатът подкерпя конкурса за най-добро есе на тема „Насилието над жените – моето не”. В него могат да участват всички студенти, обучаващи се във висши учебни училаща в Благоевград. Мария Габриле ще награди автора на най-доброто есе с посещение на Европейския парламент в Брюксел.

В Европейския парламент се проведе дискусия на тема „Балканите, ЕС, Македония - следващи стъпки“. В нея взе участие евродепутатът от ЕНП Андрей Ковачев.

Предаването "Евранет плюс" на Радио Благоевград можете да чуете от звуковия файл.







Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!