Германия подкрепя плана за насърчаване на растежа в ЕС


Европейския парламент връчи наградата "Сахаров" за 2014-а година на африканския гинеколог д-р Денис Муквеге заради приноса му за защита правата на жените в Конго. Председателят на ЕП Мартин Шулц заяви, че 59-годишният лекар "се бори за достойнството на жените, справедливостта и мира в страната си". Призът на името на известния учен и правозащитник Андрей Сахаров се присъжда от Европарламента на личности, допринесли с работата си за спазването на човешките права и свободи.

Германското правителство подкрепя инвестиционния план на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер за насърчаване на растежа в ЕС, заяви германският канцлер Ангела Меркел, като допълни, че е важно да бъдат определени отделните проекти.

Германското правителство подкрепя принципно пакета, представен от председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, с който ЕК и Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) ще мобилизират допълнителни инвестиции от около 300 милиарда евро, посочи Меркел пред долната камара на парламента.Трябва обаче да бъде ясно на всеки къде са проектите в бъдеще, допълни тя. Юнкер обяви днес създаването на Европейски фонд за стратегически инвестиции (ЕФСИ), който ще позволи да бъдат привлечени 315 милиарда евро през идните три години.  

Още европейски теми:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!