Политическите групи в Европейския парламент се подготвят за пленарната сесия в Страсбург 12-15 януари 2015 година



През тази седмица тече подготовката на политическите групи в Европейския парламент за първото за 2015 година пленарно заседание в Страсбург. Очаква се евродепутатите да обсъдят нови правила за ГМО храните в Евросъюза, както и работната програма за новата година на Европейската комисия.

На пленарното заседание ще бъде изслушан президентът на Европейския съвет Доналд Туск за резултатите от срещата на върха през декември миналата година. Евродепутатите ще разгледат работата на италианското председателство на Европейския съюз, което приключи на 31 декември, както и приоритетите на латвийското председателство за първите шест месеца на 2015 година.

“Най-важните неща, които се очакват в нашата работа с Европейския парламент, са свързани с предложението на ЕК, и най-вече на нейния председател Жан-Клод Юнкер, във връзка с плана, който той предложи в края на 2015 година. Новият инвестиционен фонд, по неговите обещания, трябва да заработи в първата половина на 2015 година. Ние искаме да знаем какви ще бъдат законодателните предложения. Втората важна цел, която за съжаление става все по-актуална и за България, това е новата имиграционна политика и политиката в сферата на убежищана“, заяви Илиана Йотова, евродепутат от БСП от групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент.

Ева Паунова, евродепутат от ГЕРБ/ЕНП очерта приоритетите в своята работа през 2015 година. Тя заяви, че един от основните й приоритети е работата по финализиране на Единния цифров европейски пазар като това ще продължи и през следващите години, а не само през 2015 година. Ева Паунова подчерта, че това е и един от приоритетите на Комисията Юнкер и обясни защо изграждането на Единния цифров европейски пазар е от такова голямо значение, както за България, така и за Европа.

Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова бе избрана през месец ноември и за заместник-председател на Международните асоциации в организацията „Международно европейско движение" (European Movement International – EMI) – най-голямата организация на асоциации и граждански общества в Европа. Ева Паунова изрази удовлетворението си да бъде част от организация, която от 1948 година насам играе ключова роля в изграждането на Европа и политическите, социални и културни форуми в рамките на европейското гражданско общество. Тя посочи, че това което смята да направи, е да организира много срещи с младите хора в България и да открие сред тях младите политически лидери. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!