Мярка на ЕС "Инвестиции в земеделските стопанства" от 14 април


Оказва се, че България е на 24 място по усвояване на европейски средства за периода 2007-2013 г. Нужна е навременна и по-активна работа за новия период - 2014-2020 г.

Енергийният консултант Илия Илиев дава информация за изискванията към земеделските стопани по новата Мярка 4.1, която е за един милион и 500 хиляди евро. Мярката ще бъде отворена осем седмици за инвестиции, които включват строителство, ремонти и създаване на насаждения, а приемът само за земеделска техника ще продължи пет седмици. Затова е важно стопаните да реагират бързо с документацията и да търсят консултантските фирми, напомня Илиев.
Той информира и за това какъв тип кандидати се допускат до тази мярка, на какви субсидии могат да разчитат стопаните, какъв е максималния размер на общите допустими разходи до 2020 г., както и някои от специфичните изисквания към стопаните. Има и изисквания, свързани с възобновяеми енергийни източници. По тази мярка се дава и голям шанс за тютюнопроизводителите от бедните район, да кандидатстват и с друг тип дейност извън тютюнопроизводство.

Още европейски новини:

www.euranetplus-inside.eu



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!