Евродепутатът Емил Радев номинира учителя по физика Теодосий Теодосиев за Европейски гражданин на годината


Евродепутатът Емил Радев номинира българския учител по физика и приложна математика Теодосий Теодосиев за наградата Европейски гражданин на годината. Теодосиев е истински будител, той дава възможност на младите български таланти в сферата на физиката да постигат международни успехи и да славят името на страната ни, с тези думи коментира номинацията си Емил Радев.

Българският евродепутат отправи и писмен въпрос към Европейската комисия, относно двойните стандарти при оценка на правосъдните системи на държавите -членки в ЕС. Емил Радев обоснова причината за отправеното запитване като посочи данните на Информационното табло на ЕС, които сочат, че България е сред отличниците в Европейския съюз.

Евродепутатът се изказа в защита на българското правосъдие като сравни каква е статистиката в други държави. По думите му българските съдилища са сред най-бързите по приключване на граждански, административни и търговски дела и в същото време са сред тези с най-малко висящи дела.

И още „Трансатлантическото партньорство за търговия и инвестиции“ бе тема на конференция, организирана от евродепутата Момчил Неков, член на комисията по земеделие и развитие на селските райони към Европейския парламент. 

Евранет плюс на Радио Благоевград можете да чуете от звуковия файл.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!