Ценностите на Европейското международно движение и България според Ева Паунова


Европейското международното движение е мрежа от организации, които имат за цел да мобилизират гражданите за разбиране и участие в общоевропейския процес. То  се застъпва за една демократична, федерална и разширяваща се Европа още от основаването си през 1948 г.  до днес. Организацията се съфинансира по програмата Европа за гражданите на Европейския съюз. На своята Федералното събрание през 2014 г., Европейското международно движение прие резолюция относно подновяването на процеса на разширяването на Европейския съюз и засилване на
 на Източното партньорство. http://europeanmovement.eu/news/emi-background-briefing-on-the-eastern-partnership/

На 25 март Европейската комисия публикува доклада си за напредъка на европейската политика за съседство, включително на страните по Източното партньорство. Като  последващи действия във връзка с резолюцията на Европейското младежко движение (EMI) и последните събития в страните от страната на Източното партньорство, на специален брифинг неотдавна ръководството на Европейското международно движение направиха анализ на развитието през 2014 г. и очертаха най-важните събития през 2015: преглед на Европейската политика за съседство, и предстоящата среща на върха на Източното партньорство на 21-22 май.

В Дома на Европа в София, Ева Паунова - европейски народен представител от ГЕРБ/ЕНП организира дискусия на тема „България, която искаме да имаме в Европа“.  

Ева Паунова е заместник-председател на Международното европейско движение, а наскоро бе избрана за евродепутат на годината в категорията „Най-добър новодошъл евродепутат“ на наградите на списание „Парламент“.

Принципите върху които е основано Европейското международно движение са тези фунадментални ценности, които са залегнали в основата на Европейския съюз и това не била да се забравя.

Конференцията в София е по някакъв начин огледална на тази, която Ева Паунова организира пред няколко седмици в Брюксел. За нея един от най-важните въпроси е какво в България ще накара младите хора, които пътуват и учат в страните от Западна Европа да си купят обратен билет за връщане и установяване в България.

Според Ева Паунова това ще стане ако се научим да черпин национално самочувствие не само от миналото и от Възраждането, но и от днешния ден и когато обърнем истинско внимание на успелите български граждани.

Българската представителка в Европейския парламент потвърди, че продължава работата по иницираната от нея оnline - платформа, в която българите и от страната и от целия свят ще могат да обменят своите идеи за това каква България искат и как си я представят.

Една от ключовите теми, по които трябва да се работи е предприемачеството, казва Ева Паунова в интервюто, което Ирина Недева направи с нея за предаването "Хоризонт до обед" в рубриката "Евранет плюс".

Още европейски новини:

www.euranetplus-inside.eu


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!