ОП „Иновации и конкурентоспособност” подава ръка на малки и средни предприятия

1 милиард и 180 милиона евро от Европейския фонд за регионално развитие ще бъдат инвестирани в развитието на българската икономика и конкретно на малките и средни предприятия в рамките на приетата от Европейската комисия Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност” на България за периода 2014 – 2020 г. „Подобряване на производствения капацитет в малките и средни предприятия” е първата процедура от програмата, която предстои да бъде отворена за кандидатстване.

Новото през този програмен период е, че проектни предложения ще могат да подават и микропредприятия с персонал до 10 души, обяснява Велизар Петров от Агенцията за регионално развитие. На практика по първата схема ще се подпомага финансово закупуването на дълготрайни материални и нематериални активи за предприятия с иновативни идеи.

Подаването и оценяването на проектните предложения ще става по електронен път и чрез електронен подпис, подчерта Петров. Въведено е и допълнително изискване за приложен бизнес план. В рамките на кампанията ще има 3 крайни срока за кандидатстване, първият от които е до 30-и юни и е насочен към ниско- и среднотехнологичните производства или секторите с кодове от C10 до С33.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!