Камерън призова ЕС да подкрепи миграционните реформи във Великобритания


Британският премиер Дейвид Камерън призовава останалите лидери от ЕС да подкрепят неговите миграционни реформи, за да спрат изтичането на мозъци от страните им, което вреди на техните икономики, пише днес "Дейли телеграф". Изправен пред опозиция, особено от няколко държави, Камерън уверява, че неговият спорен план за лишаване на имигранти от социални помощи за период от четири години ще ограничи притока на високообразовани европейци, търсещи "черна работа" във Великобритания. Лидерите на Дания, Полша и Румъния се обявиха публично против проекта на британския премиер. Камерън, който обеща да организира до края на 2017 г. референдум за оставане на Великобритания в ЕС, е на обиколка в съюза, за да запознае лично лидерите на всички страни членки със своя план.

Фондовата борса в Атина откри днешната търговия със спад от над 7 на сто след провала на преговорите между Гърция и кредиторите й в събота и неделя, предаде Франс прес.  В петък Атинската фондова борса закри със спад от 5,92 на сто - ден след покачване от 8,16 процента - след информацията, че в еврозоната е разисквана перспективата за дефолт на Гърция.

Годишна среща на министрите на външните работи на страните от Централноевропейската инициатива (ЦЕИ) ще се състои днес в Охрид. Сред участниците ще бъде и българският външен министър Даниел Митов. На срещата ще бъде разискван въпросът за
актуалното и бъдещо развитие на енергийната и инфраструктурната свързаност на държавите членки на ЦЕИ, предаде Танюг. Ще бъде разгледана ролята, която ЦЕИ би могла да има като мост между европейските макрорегиони и ще бъдат обсъдени предимствата на Западните Балкани и ползите, които този регион може да има от интеграцията в Европейския съюз.

Още европейски новини:
www.euranetplus-inside.eu



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!