Хиляди млади хора ще участват в конференция в Страсбург

След успешния дебют на Европейската младежка конференция (EYE) през 2014 г., парламентът ще покани на 20 и 21 май 2016 г. в Страсбург още хиляди млади хора за второто издание на инициативата. Организаторите на #EYE2016 търсят млади ентусиасти и организации, които желаят да се включат във формирането на програмата.Желанието им е събитието да не се ограничава само до участие на младежите от държавите-членки на ЕС. В това издание се цели мащабност и по-широка аудитория, коментира Константин Стоянов от офиса на Европа Директно – Стара Загора.


Мотото на новото издание EYE 2016 е „Заедно можем да постигнем промяна“. Конференцията е възможност за млади хора на възраст между 16 и 30 години от страните в ЕС, страните-кандидатки и съседни страни да се срещнат с някои от хората, определящи европейската политика, и да разискват иновационни идеи за бъдещето на Европа, допълни Стоянов.


Регистрациите за участие ще започнат през октомври 2015 г., но младите хора и организациите, които искат да допринесат към програмата на събитието, вече могат да заявят интерес.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!