Владимир Уручев с призив към младите хора за инициативност

Българският евродепутат Владимир Уручев се срещна с млади хора от Видин, като им разказа за работата си в Европарламента, за отделните комисии и акцентите в бъдещата си работа. Той представи отчет за работата си и поиска младите хора да му разкажат за идеите си за развитието на града и региона си. Евродепутатът призова за инициативност, каквато притежават само младежите.

"Обръщам много сериозно внимание на работата с младежите - бъдещето на нашата страна. От 1989 година ценностите за българите се промениха. В по-малките градчета и отдалечени населени места хората изключително трудно се пренастройват към припознаването на демократичните ценности. Остава притъпено чувството, че от теб нещо зависи. Сега се дава свобода на човека да бъде инициативен и сам да си определя живота. Това е нещо, на което трябва да научим новото поколение да мисли"
- обясни евродепутатът.

Във Видин да се проведе международен младежки форум, поиска Николай Иванов.

Снимка"Нашата идея е да осъществим форум на международно ниво. Искаме да участват младежи от съседни области и страни"- каза той.  

Младежите поискаха от евродепутата да им съдейства за осигуряването на лектори, обясни Калин Каменов.

Владимир Уручев обеща до края на годината във Видин да се проведе международен семинар по теми, които да изберат младите хора.

"Помислете за теми, свързани с вашия край, с историята, или за други, които да са интересни на младежите, и да я обсъждат и да чуят специалисти"- съветва Уручев.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!