Международна конференция разисква ролята на жените в развитието на Дунавския регион

„Устойчивото бъдеще на Дунавския регион – ролята на жените“ бе дискутирана на 18 март в София. Организатор на международната конференция е ръководителят на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент Илияна Йотова, в партньорство с Информационното бюро на Европейския парламент в България. Във фокуса на дискусията попаднаха предизвикателствата и възможностите пред представителките на нежния пол. В конференцията  участие взеха ръководителят на Делегацията на социалистите от Румъния Виорика Дънчила, депутати от България и Румъния, както и представители на местните власти и неправителствения сектор.

Сред основните теми на оживената дискусия бяха възможностите за развитие на региона, които предоставя Дунавската стратегия, жените-предприемачи в България, предизвикателствата пред нежния пол в местните власти в двете съседни страни, както и възможностите пред жените в областта на образованието, науката и междукултурния обмен.

Информацията допълва българският евродепутат от групата на прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент - Илияна Йотова.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!