Евросправочник на слушателя: Интеграцията на хората в неравностойно положение в ЕС и България в правната общност

Какви са реалните улеснения за хората в неравностойно положение в ЕС в правната общност и как са защитени техните граждански права и интереси? Какво показва примерът на Испания. Международните актове, посветени на човешките права съгласно Европейското законодателство и задълженията на държавите членки в ЕС. Каква е правната рамка за защита и регулиране на човешките правоотношения на хората с увреждания в международен и европейски аспект? Какво предвижда Европейската харта за правата на човека?
„Установяване на човешките права - предизвикателства пред правната общност при интеграцията на хората с увреждания”. Това е първият по рода си европейски проект, чийто приоритети са правата на хората в неравностойно положение, свързани с достъпа до правосъдие. Проектът се реализира от Българската съдийска асоциация в партньорство с Испанската асоциация на магистрати „Франсиско де Виторио” и се финансира от европейската комисия.
Събеседници: съдия Богдана Желявска, председател на Българската съдийска асоциация, лице за контакт на България в Европейската правна мрежа и Карлос Алфонсо Казанова, съдия по правата на човека в Кралство Испания, експерт по гражданско и семейно право.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!