Договори за 14 млн. лева ще изпълняват бенефициенти от Видин

Повишава се проектната активност на бенефициентите от област Видин. За това говори статистиката на сключените договори по оперативните програми. Общо 19 проекта се изпълняват в област Видин по оперативните програми от новия програмен период - 2014-2020 година. Това каза Мариела Савкова, управител на Областния информационен център(ОИЦ) във Видин. Сключените договори са донесли на бенефициентите близо 14 млн. лв.

"Към месец март 2016 година в област Видин има сключени следните договори- по ОП "Добро управление" един договор, седем са по ОП "Развитие на човешките ресурси" и девет са договорите, финансирани от ОП "Иновации и конкурентоспособност". Бенефициентите са 17, а договорите са 19. Общата стойност на проектите е 13 835 020 лева и те се осъществяват в девет от общо 11 общини в областта"-
посочи Мариела Савкова, управител на Областния информационен център във Видин.  

Един от проблемите пред бизнеса при изпълнение на договорите, които експертите от ОИЦ Видин са установили, е свързан с липсата на оборотни средства.

"Договорихме с един от финансовите посредници по плана Юнкер за подготовката на малки финансови продукти кандидатстващите фирми от Видин да получат достъп до авансово финансиране"- допълни експертът.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!