Обединена Европа ще бъде по-силна след решението на Великобритания, смята евродепутатът Ева Паунова

Седмица след проведения във Великобритания референдум коментарите, анализите и становищата са противоречиви относно бъдещото развитие на Обединеното кралство и Европейския съюз.

Лидерите от Съюза и британският премиер не постигнаха споразумение по условията за прекратяване членството на Обединеното кралство. Началото на преговорите се очаква най-рано през есента. Очаква се до края на седмицата 27-те останали ръководители да обсъдят, на неформална среща, общата си стратегия спрямо Лондон, както и бъдещи мерки за вдъхване на доверие в Евросъюза. 

След Brexit британската валута достигна най- ниската си стойност за последните десетилетия, а загубите само в първия ден от решението доведоха до 300млрд на фондовите пазари на Острова.

Решението на британцитеводи до загуби и за двете страни, но трябва да отчетем, че това е британския вот, а не европейския, каза евродепутатът от ЕНП Ева Паунова. Тя бе категорична, че решението на Великобритания ще доведе до засилване на интеграционните процеси на Стария континент, което ще докаже недвусмислено значението на Европейския съюз и Обединена Европа.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!