Експерти и граждани за реформите в ЕС след референдума в UK

Реформите в Европа след Брекзит са наложителни, но  все още няма яснота какво и по какъв начин ще се промени. 

Европейският съюз за пореден път показва неспособност да изрази завършена и дългосрочна позиция - смята юристът, експерт по европейско право Атанас Семов. В коментара си той допусна, че има възможност британците да поправят "грешката" си и възрастните да намерят начин да се извинят на младите си сънародници заради това, че "заради своето недобро близко минало са ги лишили от добро близко бъдеще".

В поглeд напредq към непосредствените задачи, които новата ситуация диктува пред ЕС, той поставя  и въпроса  за  периода, от който България ще поеме председателския пост.  

"За нас е съществено важно дали българското председателството ще измества със шест месеца по рано от самото начало на 2018-та година. Европейските граждани навсякъде искат да чуят нова ясна визия за подобряване на ЕС", отбеляза Семов. 

Реформите, които британският референдум ще донесат в ЕС, са сред най- коментираните теми сред българските граждани, за които правото на свободно движение  и възможността да работят в и със страни от Западна Европа е едно от най- ценните постижения  на прехода и членството ни в общността.. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!