В помощ на бизнеса във Видин

В помощ на хората, които искат да разработят собствен бизнес, ще е насочена от тази есен основната работа на Областния информационен център - Видин (ОИЦ). Центърът се занимава с консултиране и осигурява информация за европейските фондове. Всеки, който иска да развие собствен бизнес или вече има такъв, може да получава месечна справка за актуалните възможности за европейско финансиране, обясниха от ОИЦ.

"Цел на екипа е и привличането на млади хора към развитие на младежко предприемачество, политики за сближаване с ЕС и граждански умения", каза Мариела Савкова, управител на центъра.

Предприемчиви млади жени от региона имат и конкретни идеи и търсят още информация и съвет откъде да намерят финансиране:

"Имаме 4 запитвания с конкретни идеи за малък бизнес в областта на услугите. Това са млади жени с идеи за агенция за преводачески услуги, за консултантски бизнес, млада зъболекарка иска да си направи кабинет, последната иска туристическа агенция. Ще помагаме по всякакъв начин предприемчиви жени, които искат да излязат от орбитата на финансовата несигурност."



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!