Матео Ренци за в. "Вашингтон пост": ЕС трябва да се откаже от строгите икономии и да приеме нова концепция за развитие

Матео Ренци
Снимка: ЕПА/БГНЕС

 

Европейският съюз трябва да се откаже от строгите икономии и да приеме нова концепция и стратегия за развитие, заяви в интервю за в. "Вашингтон пост" италианският министър-председател Матео Ренци. Според Ренци ЕС "има нужда от стратегия за следващата година и следващото десетилетие". "Сега имаме Европа на строгите икономии. Нужна ни е Европа на надеждата", каза италианският премиер.


  Великобритания смята да стане независим член на Световната търговска организация, когато напусне Европейския съюз, за да може да договаря свои собствени търговски споразумения извън общността, става ясно от публикация в "Сънди телеграф". За да се случи това обаче, Великобритания ще трябва да напусне митническия съюз в ЕС - нещо, което правителството досега не е заявявало като намерение, добавя изданието.


  Според проучване на Европейския съюз 56% от гражданите на общността говорят език, различен от техния майчин. На първо място сред изучаваните чужди езици е английският, следван от немския, френския и италианския. Днес отбелязваме Европейския ден на езиците, чиято цел е да насърчи изучаването на чужди езици във всяка възраст.
 

Още европейски новини:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!